+385 (0)1 485 4441
Časopis Appeal;Ekspertiza dr. Milojevića: Koliko je potrebno filera i botoksa da skinete godine s lica. Bez noža. I koliko to zapravo stoji?
Časopis Appeal;Ekspertiza dr. Milojevića: Koliko je potrebno filera i botoksa da skinete godine s lica. Bez noža. I koliko to zapravo stoji? 29. studenog, 2018.

Za što se sve upotrebljavaju dermalni fileri?

Dermalni fileri rješenje su za omekšavanje grubih linija lica, popunjavanje bora, podizanje upalih obraza, brisanje podočnjaka, popunjavanje usnica ali i remodeliranje nosa. Sa preko 30.000 izvedenih zahvata dermalnim filerima, dr. Nikola Milojević ima najveće iskustvo u ovom dijelu Europe u ovom području estetske medicine.

Nekirurška korekcija nosa jedan je od najdražih zahvata dr. Milojevića, a rezultati njegovih tretmana izazivaju 'wow' efekt. Prema riječima dr. Milojevića za remodeliranje nosa bitno je koristiti filer srednje gustoće (dakle ne pretanki niti pretvrdi filer) poput Restylanea i Juvederma. Za apliciranje filera koristi se igla ili kanila, a u većini slučajeva (čak i kod velikih i grbastih noseva) koristi samo 1 mililitar dermalnog filera po tretmanu. Kako bi se podigao vršak moguće je ispod njega aplicirati malo botoxa.

Rezultati kod nosa mogu trajati jako dugo, dr. Milojević navodi godinu do godinu i pol, a s ponavljanjem tretmana rezultati potraju i dvije do tri godine. Cijena tretmana za nos u Poliklinici Milojević iznosi oko 4.500 kuna. Kada je riječ o nuspojavama moguća je pojava hematoma i oteklina te su to jedine nuspojave.

Ako vas muče bore, njih će ipak najbolje rješiti botox- botulinum toxin. Naime, botox učinkovito uklanja bore na čelu, bore nastale mrštenjem te sitne bore oko očiju. No ukoliko se želite riješiti određenih dubokih bora, poput nazolabijalnih koje se pružaju od nosa do kuta usana, onda se koriste dermalni hijaluronski fileri manje gustoće. Rezultati u ovoj zoni mogu trajati čak do 7 godina, iako se u knjigama navodi trajanje od godinu dana. Kod dubljih nazolabijalnih brazda potrebna je jedna cijela ampula hijaluronskog filera sa svake strane. Od nuspojava, jedine češće su mali hematomi ili otekline.

Za sitne borice na obrazima koriste se skinboosteri (Galdermin Restylane Vital ili Allerganov Juvederm Volite). Riječ je o hijaluronskim kiselinama koje se koriste u mezoterapiji - minimalno invazivnoj metodi u kojoj tankim iglicama injektiramo hijaluron koji privlači vodu i kolagen na sebe te tako ispravlja borice.

U Poliklinici Milojević tretman pomlađivanja kože skinboosterima tj. mezoterapiju platit ćete 2.800 kuna a kako je potrebno napraviti minimalno 2 tretmana sveukupuno ćete platiti 5.000 kuna. Jedna ampula filera za nazolabijalne bore koštat će vas 3.200 kuna, a obično su potrebne dvije ampule, jedna sa svake strane.

Nekirurški faceliftingnajučinkovitiji je tretman među neinvazivnim tretmanima pomlađivanja. Dr. Milojević naziva ga butterfly facelifting, neki ga zovu V lift ili 8 Point Facelift, a radi se o pristupu cijelom licu - tzv. whole face aproach. Naime, nekada su se rješavale samo jedna ili dvije problematične zone - poput obraza ili podočnjaka, sada pri pomlađivanju u fokusu je cijelo lice. U posljednje vrijeme govori se o 'more is less'pristupu u kojem se koristi do 12 ampula filera.

Fileri se u malim količinama apliciraju po cijelom licu (iza sljepoočnice, oko oka, obraza, brade) a tako raspoređenim apliciranjem podižemo i zatežemo cijelo lice izbjegavajući 'napuhani izgled'. Rezultat je potpuno prirodan izgled. Naravno, neće svima biti potrebno 12 ampula, napominje dr. Milojević, nekim pacijentima dovoljne su 4 ampule. Ako se ipak radi o 12 ampula, preporuka je napraviti 4 ampule u jednom tretmanu, nakon toga tri mjeseca predaha pa 4 ampule, te na kraju tri mjeseca predah pa 4 ampule. Gustoća filera ovisi o regiji, oko obraza se apliciraju fileri veće gustoće, dok se rjeđi fileri koriste u osjetljivim zonama, npr. oko usana.

Naravno, postavlja se pitanje cijene, a doktor Milojević odgovara kako ona ovisi o količini filera. Cijena se može kretati od 25.000 do 45.000 kuna, ali većina klinika za ovaj novi i moderni 'more is less'tretman odobrava popuste. Tako se unaprijed možete dogovoriti za nekirurški facelifting od 15.000 do 20.000 kuna, što je naravno puno manje od cijene kiruruškog facelifitnga a rezultati su zadovoljavajuće dugoročni.

Rezultati tretmana s 12 ampula? Trajat će jednu do dvije godine, a kada se nakon toga vratite nije potrebno ponoviti 12 ampula već jednom ili dvije ampule napraviti mali 'top up'. S vremenom taj nekirurški facelifitng postaje vrlo trajan i što je bitno hijaluronska kiselina stvara novi kolagen te pomlađuje kožu iznutra. Otekline i modrice jedine su češće nuspojave, ostale su vrlo rijetke.

Nekirurško uklanjanje podočnjaka također jejedan od najdražih zahvata i glavna specijalnost dr. Milojevića. Tretman traje samo 15 minuta a dovoljne su dvije ampule filera. Kod mlađih pacijenata koji imaju male udubine ispod oka dovoljna je i jedna ampula - pola sa svake strane.

Cijena tretmana je 4.000 kuna po ampuli, a koriste se hijaluronski fileri male ili srednje gustoće, vodećih brendova Restylane and Juvederm. Rezultati traju minimalno godinu dana, a nakon toga potrebna je jedna ampula kako bi rezultat produžili do 3 godine. Nakon tretiranja podočnjaka, s obziro na to da je riječ o izrazito osjetljivoj zoni, moguća je pojava modrica i oteklina.

Prirodne pune usne,poput onih Angeline Jolie ili Meghan Markle, postale su opsesija svake žene. Za tretman oblikovanja usana obično se koriste fileri srednje ili rjeđe gustoće, a dovoljan je samo 1 mililitar filera. Nuspojava je oteklina usnice do 24 sata nakon zahvata, a rezultati traju od 6 do 9 mjeseci. Naime, rezultati su kraći nego u drugim zonama s obzirom na to da su usnice jedan od najpokretljivijih dijelova lica (pričamo, jedemo…).

Cijena jedne ampule za oblikovanje usnica iznosi 3.200 kuna, a u nekim slučajevima se može aplicirati pola amuple pa je cijena 2.200 kuna. U slučaju da su potrebne 2 ampule, preporuka je napraviti jednu pa pričekati mjesec dana, onda dodati drugu ako je potrebno. Rezultati ovise i o trenutnom izgledu usnica. Tankim usnama treba postepeno aplicirati filer svakih 6 mjeseci a s vremenom ju je moguće oblikovati u pune usne.

Voluminozni i visoki obrazijedan su od ključnih pokazatelja mladolikosti. Starenjem gubimo masne naslage, obrazi klonu i atrofiraju pa je kod njihovog oblikovanja najvažnije vratiti volumen. Kako bismo imali veći lifting capacity koristimo gušće filere poput Restylane Volyme ili Juvederm Voluma. Apliciraju se do dvije ampule, jedna za svaki obraz, a u nekim slučajevima dovoljna i samo jedna ampula, odnosno pola ampule za svaki obraz. Rezultati traju do godinu dana, a ukoliko ih ponavljate traju i dulje. Cijene se kreću oko 3.500 kuna po ampuli. Nuspojave u ovoj regiji su vrlo rijetke a ako se već pojave riječ je o oteklinama.

Časopis Appeal;Ekspertiza dr. Milojevića: Koliko je potrebno filera i botoksa da skinete godine s lica. Bez noža. I koliko to zapravo stoji?
Fotogalerija

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Gundulićeva 40
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

Newsletter
Obavijest o obradi osobnih podataka