Akne

Akne

Akne, poznate i kao Acne Vulgaris, općenito se pojavljuju na licu, vratu, leđima, prsima i ramenima, budući da ta područja imaju veliki broj lojnih žlijezda i tako proizvode najveće količine masnoće.

Većina ljudi koji pate od teških akni u dobi su između 12 i 25 godina. Međutim, postoje i osobe starije generacije koje su pogođene tim stanjem, a i mlađe od toga. Procjenjuje se da je kod tridesetak posto tinejdžera potreban tretman akni kako bi se spriječio nastanak ožiljaka.

Pore kože proizvode masnu tvar koja se naziva sebum iz lojnih žlijezda u koži. Sebum podmazuje kožu i osigurava njezinu hidrataciju. Kad koža proizvodi višak sebuma, on se zajedno s mrtvim stanicama kože nakuplja u folikulima dlaka i blokira folikul, što otvara put razvoju bakterija. Posljedica je da koža postaje upaljena. Kad je pora blokirana, zid folikula može se napuhnuti iz inficiranog mjesta i stvoriti bijelu glavu prištića.

Mnoge odrasle osobe pate od akni kao posljedice hormona, stresa, zagađenja, prehrane, pa čak i prekomjernog čišćenja kože.

Najbolje rješenje za akne su kombinacije tretmana te krema za akne i njegu kože.

Za akne pružamo sljedeće tretmane:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka