Nekirurški facelifting (Butterfly facelift)

Nekirurški face lifting tretman pristupa cijelom licu

Tretman poznat kao "The whole face approach" izvodi se pomoću dermalnih filera i botoksa na način da se pristupa čitavom licu stvarajući ljepši i mladolik izgled. Na starenje kože lica ne utječu samo neizbježne godine života, nego i razni vanjski faktori kao što je izlaganje suncu ili pušenje. Koža gubi kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu te možda najvažnije volumen zbog gubitka prirodne masnoće lica.

"Tijekom godina slabe i kosti lubanje i koža počinje "padati" pod utjecajem gravitacije, ostavljajući za sobom tragove, odnosno bore i opuštenu kožu. Mi to zovemo "sindrom ispuhanog balona". Zato je pristup čitavom licu kod face liftinga najbolji za povratak lijepog mladolikog izgleda, a dokaz tome su zadovoljni pacijenti. Nakon zahvata često kažu kako njihovi prijatelji nisu primijetili zahvate nego prirodan i lijep izgled." kaže dr. Nikola Milojević jedan od najiskusnijih domaćih stručnjaka za uklanjanje bora i zatezanje kože lica nekirurškim face liftingom.

Nekirurški facelifting, prije, sl. 3Prije
Nekirurški facelifting, poslije, sl. 3Poslije
Nekirurški facelifting, prijePrije
Nekirurški facelifting, poslijePoslije
Prije
Poslije

Što je facelifting tretman pristupa cijelom licu?

Tretman pristupa čitavom licu ne tretira samo jednu regiju ili 'manu' zbog koje obično pacijenti dolaze u Polikliniku jer im je najvidljivija kao na primjer nazo labijalne bore, što je bila stara praksa i pristup. Koža lica stari ujednačeno tijekom godina i ako se posvetimo samo jednom dijelu to neće izgledati prirodno niti će taj pacijent biti zadovoljan jer će tek tada još više otkriti i druge mane.

Zato promatrajući lice kao cjelinu, njegove konture, način na koji se osoba smije ili radi druge grimase, uzimajući u obzir genetiku, navike, ali i zanimanje osobe i podneblje u kojem živi, dolazimo do optimalnog rješenja koje će kombinacijom dermalnih filera i botoksa vratiti ljepotu i mladolik izgled.

Nekirurški facelifting 1, prijePrije
Nekirurški facelifting 1, poslijePoslije
Nekirurški facelifting 2, prijePrije
Nekirurški facelifting 2, poslijePoslije
Prije
Poslije

Što je Butterfly Facelift?

Mlado lice ima oblik slova V (povučemo li dvije crte od vrha brade prema vanjskoj strani očiju). Međutim, uz starenje dolazi do inverzije V-forme i lice poprima oblik trokuta. Stoga se koristi termin V-lift za zahvate nekirurških faceliftinga. Moderne tehnike nekirurškog liftinga lica koriste metode injekcija filera na 8 točaka lica (8 point facelift), a Dr. Nikola Milojević razvio je svoju poznatu metodu nekirurškog faceliftinga pristupa čitavom licu, tzv. Butterfly Facelift.

Koliko traje postupak i oporavak?

Postupak traje samo desetak minuta i osoba se odmah nakon zahvata može posvetiti svom poslu jer nema apsolutni nikakvih nuspojava kod nekirurškog faceliftinga.

Kirurški ili nekirurški face lifting?

Razlika je najprije u pristupu kod klasičnog kirurškog face liftinga zbog prečvrstog zatezanja lica prema gore i time se zanemaruje rješavanje glavnog uzroka problema - gubitka volumena kože. Kod kirurškog tretmana primjenjuje se i anestezija, nuspojave su jako izražene te je i duži postoperativni oporavak.

Nekirurški Facelifting - prije 1Prije
Nekirurški Facelifting - poslije 1Poslije
Prije
Poslije

Da li je botoks opasan?

Ljudi se ponekad boje botoksa jer su mediji napuhali neke slučajeve gdje su očito nestručne osobe ljudima koji su htjeli uštedjeti, ilegalno ubrizgavali kojekakve tekućine. Također bilo je slučajeva gdje su neke poznate osobe pretjerivale s botoksom što je također stvorilo krivi imidž.

Botoks je purificirani protein koji nastaje prirodno, a u estetskoj medici koristi se za uklanjanje bora, najčešće na čelu, mršteće bore i oko očiju.

"Botoks koristim više od 15 godina u preko 30 tisuća zahvata i nikada nisam vidio nuspojave. Botoks je protein koji se koristi u medicini više od 100 godinu i u 100 puta većim količinama nego u estetskoj medicini." kaže dr. Nikola Milojević u Velikoj Britaniji poznat i kao "The king of botox".

Dermalni fileri?

Dermalni fileri su poput gela koji se unosi ispod kože i trenutačno omekša grube linija lica, popunjava bore, podiže upale obraze i podočnjake. Koristimo najmodernije filere na bazi stabilizirane hijaluronske kiseline neživotinjskog porijekla.

Koliko traje tretman i koliko filera je potrebno?

Kod face lifting pristupa čitavom licu, ovisno naravno o individualnom stanju pacijenata apliciramo do 12 mililitara (pa čak i 16ml). Koristimo najmodernije dermalne filere kao što su Juvederm ili Restylane.

Tretman podijeljen u više zahvata ukupno traje do tri mjeseca. Kod prosječnog pacijenta aplicira 4ml filera po zahvatu s razmakom od 1 mjeseca između svakog zahvata. U dva mjeseca se po potrebi može aplicirati do 12ml filera ili čak 15ml u tri mjeseca.

Da li je zahvat puno skuplji ako je potrebno više filera?

Kada se paketi od 8ml, 10ml ili 12ml filera kupe unaprijed, pacijent više uštedi nego kod parcijalnih zahvata s manje filera, a učinak je bolji i dugoročniji.

Pacijentima se ponekada čini da će i 2ml ili 3ml biti previše, ali to je zbog krivog pristupa i tehnike ubrizgavanja filera u prošlosti, kada se previše filera stavljalo u samo jednu regiju ili preplitko. Sada stavljamo znatno više filera ali dublje ispod kože i manje količine po cijelom licu, tako gradimo "temelje" i "potporu" licu ispod kože i dobivamo prirodan nekirurški face lifting.

Količina od 12 mililitara, da li je to puno?

Ljudima 12 mililitara zvuči jako puno, no to su vrlo male količine. Za ilustraciju koliko je to puno odnosno malo najbolje da u žlicu za juhu uspete vodu što je jednako 12 mililitara. Dakle takva količina ili malo veća potrebna je za prirodan i mladolik izgled čitavog lica.

Slika 12 ml

Za više informacija pogledajte Botox, Dermalni fileri i Obagi stranice.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka