Kemijski piling

Kemijski piling

Kemijski piling je medicinski postupak kojim se na kožu nanosi kiselina čime se uklanja sloj kože i postiže svježiji izgled, a koža postaje glatka i sjajna. Ovisno o dubini i intenzitetu učinka, kemijski piling se dijeli na površni, srednje duboki te duboki. Dubina djelovanja kemijskog pilinga ovisi o vrsti i koncentraciji kiseline, pH kiselosti otopine i vremenu djelovanja na koži. Kod površinskih pilinga, crvenilo kože i oporavak traju značajno kraće, a i manje su mogućnosti komplikacija i stvaranja ožiljaka.

Problemi na koži kod kojih kemijski piling ima odličan učinak su: fotostarenje, akne, ožiljci od akne, plitke bore, aktiničke keratoze te hiperpigmentacije.

Kemijski piling se preporučuje raditi u jesen, zimu i proljeće, jer je tada manja izloženost UV zračenju i posljedično manji rizik od nastanka hiperpigmentacija. Izuzetak od ovog pravila je piling s mandeličnom kiselinom koji se može raditi i tijekom ljetnih mjeseci.

Pilinzi se mogu kombinirati s različitim estetskih tretmanima, prvenstveno s microneedlingom i mezoterapijom.

Način izvođenja

Nakon čišćenja kože alkoholom, aplicira se kemijski piling koji dovodi do peckanja kože. Nakon postizanja odgovarajućeg učinka, ovisno o vrsti pilinga, na kožu se nanosi neutralizator otopina kojom se neutralizira kisleina i prekida njeno djelovanje. Pojedine vrste pilinga kao TCA (trikloroctena kiselina), Jassnerova otopina ili salicilna kiselina se neutraliziraju te se nakon tretmana samo nanosi umirujuća hidratantna krema.

Nakon kemijskog pilinga obavezna je primjena krema sa zaštitnim UVA/UVB total block (SPF 50+) faktorom tijekom 14 dana, a kod dubljih pilinga potrebno je i dulje vrijeme. Za optimalan učinak potrebno je učiniti minimalno 4 pilinga.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka