AcneTest genetski test za liječenje akni

AcneTest - Genetska analiza za personalizirano liječenje akne

Akne su multifaktorijalno stanje s važnom upalnom komponentom. Dok proliferacija Cutibacterium acne uglavnom uzrokuje akne, nekoliko genetskih čimbenika utječe na jačinu bolesti, dob početka bolesti i njenu manifestaciju, stvaranje ožiljaka i hiperpigmentacije nakon akni.

Akne pogađaju 9,4% ljudi diljem svijeta odnosno 54% žena preko 25 godina. Mogu uzrokovati dugotrajne štetne psihosocijalne i fizičke učinke, poput stvaranja ožiljnog tkiva ili postupalne hiperpigmentacije. Kasno liječenje akni može biti uzrok trajnih posljedica - iako su akne bolest koja se može liječiti, vrsta liječenja i stadij na kojem se ovaj pristup koristi utječe na konačni ishod.

Ključno je propisivanje pravog liječenja u pravo vrijeme za postizanje optimalnih rezultata, izbjegavajući potrebu za dugotrajnim i skupim tretmanima.

Kako funkcionira AcneTest?

Prema uputama prikuplja se DNK uzorak, a nakon registriranja šalje se na analizu. Rezultati su dostupni kroz 4-5 tjedana.

Izvještaj uključuje sažetak pacijentovih karakteristika, kompletnu genetsku analizu i objašnjenje te predložene personalizirane formulacije.

AcneTest analizira 180 genetskih varijacija povezanih s predispozicijom na akne i odgovorom na farmakološko liječenje. Kombinira genetske podatke s relevantnom pacijentovom anamnezom kroz napredni algoritam kako bi pomogli zdravstvenim radnicima u odabiru najboljeg oblika terapije.

Što se procjenjuje?

AcneTest analizira polimorfizme 60 pojedinačnih nukleotida (SNP) u genima koji se odnose na proizvodnju sebuma, pigmentaciju, konverziju hormona, stvaranje ožiljnog tkiva, metabolizam, odgovor na lijekove, odgovor na prehranu.

Izvještaj AcneTesta uključuje personalizirani tretman na temelju analize sljedećih kategorija:

  • Predispozicija za akne
  • Stanje kože i upala
  • Nutritivni pristup
  • Farmakogenomik
  • Hormonalni pristup
Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka