Vitiligo

Vitiligo

Vitiligo je stanje koje uzrokuje gubitak boje kože na dijelovima tijela koje vidimo kao bijele fleke na tijelu. Područja 'bijele mrlje na koži' s vremenom obično postaju sve veća, a stanje može utjecati na kožu bilo kojeg dijela tijela, npr. kosu i unutrašnjost usta.

Kako nastaje Vitiligo?

Boju kose i kože obično određuje melanin. Depigmentacija se događa kada melanociti, stanice koje su odgovorne za melanin i pigmentaciju kože, odumru ili postanu nestabilne za funkcioniranje.

Vitiligo utječe na ljude svih tipova kože, a bijele fleke uočljivije su kod osoba s tamnijom kožom. Stanje nije životno opasno ili zarazno. Vitiligo često uzrokuje stres i loš osjećaj kod osobe koja se zbog tog stanja osjeća loše.

Uzrok vitiliga nije poznat, ali neka istraživanja upućuju na mogućnost autoimunih, genetskih, neuralnih, viralnih uzroka ili pak stresa. Pojavljuje se kod manje od 1% osoba u svijetu.

Simptomi vitiliga

Najčešći simptom vitiliga je depigmentacija dijelova kože koji se pojavljuju na rukama, zglobovima i, licu. Iako su dijelovi u početku maleni, bijele fleke se često povećaju i mijenjaju oblik. Gubitak boje pojavljuje se i na području oko tjelesnih otvora, usta, očiju, nosnica, genitalija i pupka. Vitiligo se očituje i ranim sjedenjem kose na tjemenu, bijelim mrljama oko trepavica, na obrvama ili bradi. Gubitak boje pojavljuje se i u tkivima koja oblažu unutrašnjost usta i sluznice nosa.

Osobe koje imaju vitiligo mogu isto tako osjetiti depresiju i poremećaje raspoloženja.

Liječenje vitiliga krvnom plazmom PRGF metodom

Vitiligo nema lijeka ali različitim tretmanima možemo zaustaviti ili usporiti širenje područja te čak i vratiti boju u depigmentirana područja. U Poliklinici Milojević vrlo učinkovito primjenjujemo liječenje vlastitom krvnom plazmom.

Kako izgleda tretman liječenja vitiliga?

Vitiligo se može uspješno liječiti matičnim stanicama i plazmom.

Liječenje vitiliga PRGF plazmom

Ovo je tretman u kojem vadimo vašu krv, te posebnom centrifugom radimo ekstrakciju vaše plazme pune faktora rasta i matičnih stanica. Tu plazmu, već 10 minuta nakon vađenja krvi, injektiramo poput tretmana mezoterapije u cijelo lice, dekolte, vrat i ruke kroz tanke iglice. Tretman je bezbolan i brz.

Liječenje vitiliga matičnim stanicama

Kako funkcionira? U poliklinici vam liječnik uzme sićušan komad tkiva s mjesta na tijelu koje nije vidljivo, npr. iza uha. To je potpuno bezbolno jer se radi u lokalnoj anesteziji. Tkivo se stavlja u aparat Rigeneracons, što je sterilna kapsula za fragmentaciju. Automatizirani sustav za uzimanje i fragmentiranje tkiva odvaja matične stanice za nekoliko minuta, koristeći patentiranu opremu koja stvara suspenziju spremnu za mikro-injektiranje u područje koje treba regenerirati.

Za liječenje vitiliga pružamo sljedeće tretmane:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka