Liječenje akni Celluma plavom LED svjetlošću

Liječenje akni i prištića s Celluma plavom LED svjetlošću

Kako se riješiti prištića i ukloniti akne pitanje je koje muči mnoge od adolescentske do odrasle dobi. Akne zbog kojih nam izbijaju bijeli prištići ili crni miteseri su trajno medicinsko stanje koje utječe na kožu lica, prsa, ramena, leđa i ruku. Akne, miteseri i prištići ne ugrožavaju fizičko zdravlje, ali utječu na psihičko stanje pojedinca te njegovo samopouzdanje.

Iako su akne sasvim normalna pojava vrlo često stvaraju nepotreban stres, a pogotovo kod stanja kada izbijaju češće na nekom području i imamo dojam kao da ih se ne možemo riješiti. Tada je najučinkovitija Led svjetlosna terapija jer daje brze rezultate u liječenju akni.

Što uzrokuje akne i odakle prištići?

Akne su vrlo česta kožna bolest i 3 od 4 osobe u dobi od 11 do 30 godina imale su akne barem jednom u životu.

Akne nastaju kada obilje mrtvih stanica kože i prirodno proizvedeno ulje zvano sebum začepi sitne folikule dlake ili pore. Kako se proizvodnja sebuma nastavlja stvarati ispod čepa na površini kože, ona se inficira bakterijom P. acne, što uzrokuje oticanje, crvenilo i upalu.

Akne se manifestiraju na mnogo načina - bijeli prištići, miteseri, ciste su uobičajeni oblici akni, a svaki tip može zahtijevati drugačiji pristup liječenju. Iako se akne često smatraju "tinejdžerskim problemom", mogu se pojaviti svakoj osobi u bilo kojoj dobi iz raznih razloga.

Akne, miteseri i prištići muče samo tinejdžere?

Akne su zapravo vrlo česte i kod odraslih. Neki ljudi imaju akne u svojim 30-im, 40-im i 50-im godinama, pa čak i ako nikada nisu patili od akni kao tinejdžeri.

Ne postoji jedan jasan odgovor o tome što uzrokuje akne kod odraslih, ali se vjeruje da su to različiti čimbenici kao što su hormoni, genetika, prehrana, stres, šminka, loša njega kože i druga medicinska stanja i problemi.

Koji su uobičajeni tretmani za akne?

Ako patite od akni, više je nego vjerojatno da ste isprobali različite tretmane. Od sredstava za čišćenje lica, krema, maski i seruma do još ekstremnijih mjera kao što su antibiotici na recept i slično.

Dermatolozi preporučuju da osobe s aknama dva puta dnevno umiju lice nježnim, ali učinkovitim sredstvom za čišćenje. Ne preporučuje se dodirivanje lica, pretjerani piling ili nanošenje teških krema.

Ne postoji jedinstveni pristup rješavanju akni, jer nešto što je dobro za jednu osobu ne znači da će biti učinkovito kod druge osobe. Liječenje akni zahtijeva individualni pristup te je kod nekih potrebno više različitih tretmana i preporuka.

Problem je u tome što mogu potrajati mjeseci - ili godine - da se shvati koji će tretman ili kombinacija tretmana konačno ukloniti akne kod odraslih i spriječiti ih da se vrate. Štoviše, konvencionalni kemijski tretmani za akne često mogu isušiti kožu i uzrokovati još veću iritaciju, pogoršavajući pojavu akni i njihove nuspojave.

Terapija LED plavim svjetlom novi je adut njege kože za ljude koji su isprobali druge tretmane akni, ali još uvijek ne vide rezultate koje žele.

Kako terapija LED plavim svjetlom može brže eliminirati akne?

Terapija LED svjetlom djeluje tako da ubija bakterije koje uzrokuju akne na izvoru, duboko ispod površine kože.

Terapija plavim LED svjetlom emitira specifične, klinički dokazane valne duljine svjetlosti kako bi pokrenuo potpuno prirodan učinak u ljudskom tkivu, ubijajući bakterije koje uzrokuju akne, smanjujući upalu i poboljšavajući tonus, teksturu i sjaj kože iznutra prema van.

Međutim, nije svaka terapija svjetlom jednaka. Plava i crvena LED svjetlosna terapija naširoko se koristi kao učinkovita opcija za liječenje upalnih akni. Jedna studija je zaključila da "…plavo svjetlo i crveno svjetlo mogu djelovati sinergistički u poboljšanju akni kombinirajući antibakterijsko i protuupalno djelovanje, čineći fototerapiju plavim i/ili crvenim svjetlom učinkovitim i sigurnim tretmanom za akne."

Svjetlosna terapija je prirodan način liječenja akni bez kemikalija kao alternativa tradicionalnim medicinskim rješenjima.

Zašto je Celluma svjetlosna terapija za akne drugačija?

Celluma koja je u SAD-u odobrena za liječenje akni od strane Agencije za hranu i lijekove (FDA) postiže bolje i brže rezultate čišćenja kože. Za razliku od drugih LED uređaja dostupnih na tržištu, Celluma je fleksibilna i usko se prilagođava području tretmana za optimalnu učinkovitost.

Zbog jedinstvene mogućnosti Cellume da se oblikuje na područje tretmana kako bi se poboljšala stanična učinkovitost na mikroskopskoj razini, stanice kože mogu apsorbirati još više svjetlosne energije u kraćem vremenu, ubrzavajući eliminaciju akni i proces zacjeljivanja kože.

Cellumine plave valne duljine ubijaju bakterije koje uzrokuju izbijanje akni, a istovremeno smanjuju upalu prištiće i crvenilo povezane s aknama. Smanjenje lezija i cjelokupno poboljšanje izgleda kože često se vidi za samo nekoliko tjedana. Naravno, ishodi se razlikuju ovisno o ozbiljnosti stanja.

Koji su učinci Celluma tretmana?

Rezultati koji su potvrđeni i od američke FDA:

Koliko traje tretman? Koliko tretmana je potrebno?

Trajanje tretmana je 30 minuta, a preporučuje se pet do deset tretmana za optimalan učinak. Preporuke je tretmane izvesti jedan do dva tjedno.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka