Dlakavost

Neželjena/pretjerana dlakavost

Neželjena ili pretjerana dlakavost može se pojaviti i kod muškaraca i kod žena. Najčešći načni uklanjanja dlaka su depilacija (uklanjanje dlaka iz korijena) i laserska epilacija (uništavanje korijena dlake) odnosno metoda poznatija kao lasersko uklanjanje daka ili IPL.

Kod žena, abnormalni stupanj tjelesne dlakavosti može biti rezultat stanja zvanog hirsutizam, koje je uzrokovano visokim razinama testosterona. Nasuprot finoj dlakavosti, poput kože breskve, kakvu ima većina žena, ovakva dlaka obično je jaka i tamna, a može se pojaviti na licu, vratu, prsima, trbuhu, donjem dijelu leđa, stražnjici i bedrima.

Pojava takvog stanja vjerojatnija je u žena s porijeklom iz jugoistočne Azije, Bliskog Istoka i Mediterana.

Kod muškaraca se tjelesna dlakavost povećava s godinama. Hormoni i genetske postavke diktiraju koliko će muškarac u životu biti dlakav. Kao i kod žena, testosteron pridonosi rastu dlaka na licu i tijelu. Uobičajene razine testosterona za muškarce mogu se jako razlikovati, a posljedica je da neki muškarci postanu puno dlakaviji od drugih.

Pretjerana dlakavost može dovesti do niskog samopoštovanja i pojačane samosvjesnosti u muškaraca i žena. Zato se mnogi ljudi odlučuju na uklanjanje neželjenih dlaka iz kozmetičkih razloga.

Za neželjenu/pretjeranu dlakavost preporučujemo lasersko uklanjanje dlaka i nudimo sljedeće tretmane:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka