Obješena koža

Obješena koža

Obješena koža labava je koža koja izgleda kao da je izgubila svoju formu zbog nedostatka potkožnih mišića. Najčešće se nalazi na donjoj vilici, nadlaktici, trbuhu i bedrima.

Kolagen i elastin primarni su čimbenici koji osiguravaju da vaša koža bude čvrsta. Kako starimo, koža zna gubiti elastičnost, a proizvodnja kolagena se smanjuje. Kao rezultat tog procesa javlja se obješena koža koja osobu može po izgledu činiti starijom nego što ona po svojim godinama zapravo jest.

Razlog da nečija koža postane obješena može biti genetika. Kako starimo, mišići koji podržavaju kožu slabe i ponekad se na njihovom mjestu počinje nakupljati masno tkivo, uzrokujući obješenost. Kad tijelo zadržava tekućinu, koža se može napuhnuti i obješenost se pojačati. Dodatno, proces starenja otežava koži da se rješava mrtvih stanica, što također može uzrokovati pojavu obješene kože.

Osim zbog starenja, do obješene kože može doći i pri znatnijem gubitku tjelesne težine u relativno kratkom vremenskom razdoblju. Oštećenje kože od sunca također može igrati važnu ulogu jer se na koži stvaraju tanke i krupnije bore, što progresivno dovodi do obješene kože.

Za obješenu kožu pružamo sljedeće tretmane:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka