Limfna drenaža

Vodite računa o svom zdravlju uz aparat za limfnu drenažu

Limfni sustav dio je imunološkog sustava vašeg tijela i pomaže u borbi protiv infekcija. Limfa je bistra, blago žuta tjelesna tekućina koja transportira hranjive tvari i kisik u stanice. Putem skuplja toksine i ispire ih kroz limfne čvorove.

Limfna drenaža složena je terapeutska masaža koja koristi vrlo lagani pritisak i duge, nježne, ritmičke poteze za povećanje protoka limfe i smanjenje količine toksina u vašem tijelu. Glavni limfni čvorovi nalaze se u vratu, pazusima i preponama. U tijelu imate približno dvaput veću količinu limfnih, nego krvnih stanica. Međutim, za razliku od krvi, koju pumpa vaše srce, limfni sustav nema pumpu. Limfnu tekućinu pokreće pritisak u krvnim žilama i kretanje vaših mišića.

Slika 1

Limfna drenaža može imati blagotvoran učinak na opće zdravlje. S obzirom na to da je limfa ključna za održavanje vašeg imunološkog sustava, poboljšanje protoka i njezina drenaža je dobra za vas na više načina. Ona može smanjiti vjerojatnost oboljenja od prehlada i virusa, jer pomaže vašem tijelu da se bori s infekcijom i ubrzava liječenje te oporavak od bolesti. Pomaže i kod zadržavanje vode u organizmu, jer protjecanje limfne tekućine, s obzirom na to da je ne pokreće "pumpa”, nakon dugog sjedenja može usporiti i uzrokovati oticanje nogu ili prstiju. Potiče i gubitak težine, jer ubrzanje limfnog sustava ubrzava i vaš metabolizma. Osim svega navedenog, limfna drenaže može poboljšati teksturu vaše kože smanjivanjem oticanja, dajući vam čiste, zdrave pore i ubrzavajući ozdravljenje tkiva pokrivenog ožiljcima, a vrlo je učinkovita i u borbi s celulitom.

Slika 2

Limfna drenažna masaža koristi vrlo lagani pritisak i duge, nježne, ritmičke poteze te meke pulsirajuće pokrete u smjeru limfnih čvorova. Limfnu drenažu može izvoditi terapeut, ali i stroj, odnosno aparat za limfnu drenažu.

Slika 3

Aparat za limfnu drenažu posebno je dizajniran medicinski aparat sa zračnim komorama koji u ritmičkim intervalima postepeno pumpa zrak u zračne komore. One lagano pritišću kožu i tkivo ispod nje po venskim i limfnim putevima te tako ubrzavaju vensku i limfnu drenažu. Tako se potiče optok limfe u tijelu i ubrzava otjecanje toksina i otpadnih tvari iz organizma zajedno s otopljenim masnoćama. Kolajući cijelim tijelom limfa sakuplja otpadne tvari i odlaže ih u limfne čvoriće smještene u određenim zonama po tijelu te ih filtrira. Zastoj tekućine u međustaničnim prostorima može otežati tok limfe kroz limfne kanale te dovesti do slabije ishrane tkiva, nagomilavanja toksina i pada obrambene sposobnosti organizma. Stoga je vrlo bitno postizanje i održavanje stabilnosti limfnog sustava redovitom limfnom drenažom.

Aparat za limfnu drenažu vrlo učinkovito djeluje na: lokalizirane edeme, otekline, lošu cirkulaciju, osjećaj umornih i teških nogu, probleme s venskom cirkulacijom i proširenim venama, bolove u mišićima ali naravno i na najgoreg neprijatelja svake žene - celulit.

Slika 4

Uvjerite se i sami u učinkovitost aparata za limfnu drenažu, u Poliklinici Milojević vas željno očekuju.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka