Digitalna dermatoskopija za madeže i sumnjive promjene na koži

Digitalna dermatoskopija za madeže i sumnjive promjene na koži

To je neinvazivna dijagnostička metoda koja pomoću optičkih uređaja povećava i do sto puta strukturu u epidermisu, bazalnoj membrani i gornjem dijelu dermisa. Naziva se još i dermatoskopija, epiluminiscentna mikroskopija i mikroskopija površine kože. Metoda je kratka i učinkovita, ali mora je raditi liječnik posebno educiran za to ili specijalist dermatovenerologije.

Slika 1

Dermatoskopija je važna za rano otkrivanju melanoma, ali nam služi i za razlikovanje melanocitnih (madež, melanom) i nemelanocitnih promjena (karcinomi kože, krvožilne promjene, dermatofibromi), tj. dobroćudnih od zloćudnih promjena na koži. Osim toga, u bolesnika koji imaju veliki broj atipičnih nevusa (syndroma naevi dysplastici) moguće je redovito praćenje uz fotodokumentaciju madeža i rano uočavanje minimalnih, ranih promjena na madežima. Digitalna dermatoskopija, osim što liječniku daje precizne nalaze, sprječava prekomjerno kirurško uklanjanje dobroćudnih promjena, a povećava i povjerenje i sigurnost pacijenta.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka