PiQo4 za hiperpigmentacije

PiQo4 za hiperpigmentacije

Hiperpigmentacija je pojam koji opisuje područja neujednačene pigmentacije na koži. Pojavljuje se u obliku tamnih mrlja koje kožu čine neujednačenom. Mnogo je vrsta hiperpigmentacija, kao primjerice prirođene pigmentacije, sunčane pjege, staračke pjege, melazme i ostale dermalne pigmentirane lezije.

Iako lijek za hiperpigmentacije još ne postoji, na temelju nevjerojatnih rezultata možemo reći da je PiQo4 uzbudljiva nova opcija za učinkovito i sigurno liječenje hiperpigmentacija za pacijente svih tipova kože.

Dermatolozima se vrlo često obraćaju pacijenti s melazmom. Najčešće su to žene od dvadesetih do četrdesetih godina, s kožom slabije sposobnosti tamnjenja. Ponekad se radi o ženama koje koriste kontracepciju, ili su nedavno rodile. Tamniji smeđi pigment simetrično se pojavljuje na jagodicama, gornjoj usni, mostu nosa, na sredini čela i preko sljepoočnica, a rijeđe na vrhu nosa ili ispod čeljusti.

Melazma nije potpuno istražena i još je tu puno nepoznanica, ali poznato je da izlaganje suncu (UVA zrake kao i vidljivo svjetlo), trudnoća, kontracepcija, pa čak i hormonalne promjene povezane s menopauzom mogu potaknuti melanocite na proizvodnju prekomjernog pigmenta u područjima melazme. Stanje je i genetski uvjetovano, a iako se ne može u potpunosti izliječiti , može se ublažiti pravilnim liječenjem u kombinaciji sa zaštitnim mjerama.

Slika 1

Nažalost, previše pacijenata izvrgnulo je svoje lice agresivnim kemijskim pilinzima u kozmetičkim salonima, koji su pojačali upalu, crvenilo ili iritaciju kože i zapravo melazmu učinili još tamnijom.

Melazma može nestati nakon što žena rodi ili prestane uzimati kontracepcijske pilule, ali mnoge žene muči desetljećima ili doživotno. Lokalna sredstva ne djeluju na svakog pacijenta s melazmom i sigurno je svakom liječniku frustrirajuće imati pacijenticu koja se iznova vraća u ordinaciju, a da ne vidi značajne rezultate.

"Topikalni lijekovi pomažu, ali ne toliko kao laser", rekao je dr. David J. Goldberg, istaknuti dermatolog s ordinacijama u New Yorku i New Jerseyju koji je poznat po svojim iznimnim tehnikama s estetskim svjetlom i laserskom opremom. "Dok pacijentica dođe do mene, isprobala je lokalne kreme, ali nisu djelovale. Većina pacijenata s melazmom koji nisu imali koristi od topikalnih lijekova reagirat će na lasere”, rekao je dr. Goldberg. "Rekao bih da su laseri kolač, a kreme glazura."

PiQo4 može tretirati cijelo lice od duboke pigmentacije poput melazme za manje od 15 minuta.

Upuštajući se u prvu studiju koja bi se bavila liječenjem pigmenta melazme i vaskularnih problema, 17 ispitanica dr. Goldberga, u rasponu od 30 do 55 godina, napravilo je tri tretmana aparatom PiQo4. Na jednoj strani lica tretiran je samo pigment, a s druge strane pigment i vaskularne komponente. Iako dr. Goldberg također preporučuje kreme za sunčanje i kreme za izbjeljivanje uz laser prilikom liječenja melazme, on u svojoj studiji nije koristio lokalne tretmane jer je htio htjeli vidjeti što će laser sam po sebi učiniti.

"Eto, iako je pigmentna strana bila poboljšana, nije bila poboljšana kao s druge strane, gdje smo istovremeno rješavali pigmentne i vaskularne probleme", sretno je izvijestio dr. Goldberg.

"Melazma je oduvijek bila vrlo težak problem pigmentacije za liječenje, i on je u porastu. Za ovaj sve veći problem pronašli smo rješenje. Dvije valne duljine s PiQo4 rade bolje od bilo čega što smo radili prije." Ističe dr. David Goldberg.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka