Problemi tamne kože

Problemi tamne kože

Koža tamnijih tonova često može biti osjetljivija na određene probleme od drugih.

Hiperpigmentacija je stanje u kojemu koža proizvodi previše pigmenta. Višak pigmenta uzrokuje pojavu trajnih tamnih mrlja na koži, dok premalo pigmenta, stanje poznato kao hipopigmentacija, rezultira svjetlijim mrljama. I muškarci i žene koji imaju tamne tonove kože izloženi su riziku od razvoja oba stanja, i hiperpigmentacije i hipopigmentacije.

Post-upalna hiperpigmentacija među najčešćim je vrstama pigmentacijskih komplikacija vezanih uz tamniju kožu. Javlja se kao posljedica ozljeda kože, bilo manjih (poput rezova ili ogrebotina) ili većih (kao što su opekotine). Pigmentacija kože također može nastati u vezi s ekcemom ili aknama.

Osobe osjetljive kože imaju veći rizik od pojave problema s pigmentacijom kože, a uporaba proizvoda bogatih aktivnim sastojcima često može pogoršati stanje. Preporučuje se da osobe s tamnijom pigmentacijom kože koriste kreme za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom, pa čak i da pokrivaju kožu na jakom suncu.

Za probleme s tamnom kožom pružamo sljedeće tretmane:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka