Dermamelan tretman (Melazma)

Dermamelan tretman (Melazma)

Melazma je stečeni poremećaj pigmentacije koji je češći kod žena, a pojavljuje se na fotoeksponiranim dijelovima tijela, a najčešće na licu, vratu, i rjeđe na dekolteu i rukama.

Glavni čimbenik rizika je UV zračenje, a potom trudnoća i uzimanje oralnih kontraceptiva.

Promjene karakteriziraju smećkaste, oštro ograničene, promjene koje se mogu pojaviti na licu u dva oblika; centrofacijalni tip gdje su promjene smještene u središnjem dijelu lica i periferni tip gdje se promjene pojavljuju na postraničnim dijelovima obraza, uz rub mandibule i postraničnom dijelu čela. Ponekad pacijentica može imati melazmu kao kombinaciju oba tipa. Melazma se najčešće pojavljuje i pogoršava u proljeće i ljeto, prilikom izlaganja suncu, a promjene se mogu blago povući tijekom zime.

Liječenje melazme je frustrirajuće, kako za pacijenta tako i za liječnika. Bolest spontano nestaje u svega 6 % bolesnika. Svim ostalim bolesnicama, za uklanjanje promjena, potrebno je liječenje. Liječiti se može kombinacijom lokalne, sistemske terapije i estetskih tretmana. Bez obzira na koji se tretman odlučite, potrebno je strogo izbjegavanje UZ zračenja, uz obavezno nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom (SPF 50 +).

Dermamelan tretman - prijePrije
Dermamelan tretman - poslijePoslije
Prije
Poslije

Dermamelan je jedinstveni depigmentirajući tretman s dvostrukim; kratkotrajnim i dugotrajnim depigmentirajućim učinkom. To je jedini tretman koji djeluje na sve faze stvaranja hiperpigmentacija. Dakle, on učinkovito uklanja postojeću hiperpigmentaciju, ali i sprječava ponovni nastanak na istom mjestu i pojavu novih pigmentacija.

Prvo je potrebno napraviti dermatološki pregled koji uključuje klinički pregled, izračunavanje MASI scora i pregled WOOD - ovom lampom (plavo svjetlo).

Prije glavnog tretmana preporučljivo je učiniti kemijski piling s mandeličnom ili kojičnom kiselinom kako bi se uklonile površinske, mrtve stanice i stabilizirala aktivnost melanocita.

Dermamelan tretman (Melazma), prijePrije
Dermamelan tretman (Melazma), poslijePoslije
Prije
Poslije

Glavni tretman se sastoji od maske koja se primjenjuje u ordinaciji dermatologa. Koliko će maska ostati na licu, procjenjuje dermatolog prema karakteristikama kože. Dermamelan maska razgrađuje postojeći melanin i uklanja hiperpigmentacije. Nakon uklanjanja maske, kod kuće se nastavlja proces depigmentacije koristeći dermamelan tretmant kremu. Korištenje kreme je obavezno je ona kontrolira stvaranje novog melanina i na taj način sprječava povratak hiperpigmentacija.

Za čitavo vrijeme trajanja tretmana potrebno je svakodnevno nansoti kremu za zaštitnim faktorom SPF 50+.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka