Umorne oči

Umorne oči

Umorne oči, često zvane i suzne bore, tamni su krugovi koji ponekad izgledaju i upalo, a formiraju se na donjim kapcima. U ekstremnim se slučajevima suzne bore mogu identificirati i kao trajne vrećice ispod očiju te izgledaju kao podočnjaci. One mogu osobi davati umoran ili bolestan izgled.

Umorne oči, simptomi

Kako se koža ispod očiju počinje stanjivati, mišić ispod nje postaje istaknutiji. Gubitak ukupnog volumena u ovom području često je znak starenja kože. Proces starenja čini da koža gubi elastičnost i da se očna duplja smanjuje. Takve promjene mogu suzne bore odmaknuti od lica (pseudo-hernijacija infraorbitalnih masnih jastučića). S vremenom će se pod očima razviti vrećice. To je znak da tkivo gura kožu prema van.

Kod nekih se ljudi podočnjaci pojavljuju kao rezultat odabranih životnih navika, kao što su pušenje, nedovoljno pijenje vode i nedovoljna količina sna. Takav način života može uzrokovati opuštanje kože i prerano starenje. Koža područja oko očiju nevjerojatno je osjetljiva i stoga je podložna oštećenju sunčevim zrakama. Iz tog je razloga ključno oči štititi tamnim sunčanim naočalama. Suzne se bore pojavljuju i na muškarcima i na ženama.

U Hrvatskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i širom Europe Dr. Nikola Milojević smatra se "čovjekom kojemu treba otići" za taj problem. Bio je jedan od prvih liječnika koji je počeo tretirati podočnjake, prije više od 10 godina, svojom vlastitom tehnikom "wow-tretmana", a do sada je izveo više od 8000 slučajeva ne-kirurškog tretmana vrećica ispod očiju i podočnjaka. Časopis Tatler svake ga godine priznaje kao najboljeg na svom području, a klinika je i dalje na prvom mjestu na Googleovim generičkim popisima za ovo stanje.

Za umorne oči nudimo sljedeće tretmane:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka