Glavobolje i migrene

Glavobolje i migrene

Migrene i druge vrste glavobolja mogu biti ekstremno bolne za osobe koje od njih pate redovno.

Glavobolje se javljaju u rasponu od blagog do izrazitog bola i mogu trajati od 30 minuta pa do tjedan dana. Najčešća je glavobolja stresna, a uzrokovana je mišićnim naporom, psihičkim stresom i zabrinutošću. Ostale vrste uključuju histaminsku i sinusnu glavobolju.

S druge strane, migrene su obično ekstremnije od glavobolja i imaju više simptoma od same boli u glavi. Simptomi uključuju mučninu, povraćanje, pojačanu osjetljivost na svjetlo i zvuk, točke ili bljeskove pred očima, pa čak i privremeni gubitak vida. Pulsirajuća bol povezana s migrenama često otežava obavljanje svakodnevnih poslova.

Ovisno o uzroku migrene, postoje izvjesne mjere prevencije koje se mogu poduzeti da bi se napad spriječio. Jedan od načina da se to postigne izbacivanje je iz prehrane namirnica za koje se zna da uzrokuju glavobolju, kao što su alkohol i kofein. Također, žrtve migrene mogu poduzeti korake koji će smanjiti stres, kako bi smanjili vjerojatnost napada određenih vrsta migrena i glavobolja.

Okidači za migrenu razlikuju se od osobe do osobe, a mogu uključivati alergije, zabrinutost, manjak redovnog sna, nisku razinu šećera u krvi, pušenje i dehidraciju.

Za glavobolje i migrene nudimo sljedeće tretmane:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka