Sunekos biostimulator kolagena

Sunekos biostimulatori - prekretnica u prirodnom pomlađivanju i poboljšanju kvalitete kože

Što su Sunekos biostimulatori?

Riječ je o inovaciji u antiage estetskoj medicini, koji djeluju na principu izgradnje Extra Celularnog Matrixa (ECM) stimulirajući elastin, kolagen i fibronektin tako da, ne samo da smanjuje znakove starenja, već rezultati izgledaju potpuno prirodno, a vaša koža postaje glatka, hidrirana i blistava. Rezultati su i trenutni (djelovanje hijaluronske kiseline visoke i niske molekularne mase) i dugotrajni (za razliku od ostalih biostimulatora ili mezoterapije koja se mora ponavljati češće i potrebno je pričekati vidljivost rezultata).

Sunekos je injektibilni biostimulator 5. generacije, koji predstavlja prekretnicu u prirodnom pomlađivanju kože te poboljšanju njene kvalitete. Sastoji se od neumrežene hijaluronske kiseline i 6 pomno odabranih i balansiranih aminokiselina koje potiču proizvodnju kolagena na svim razinama pa i onaj najvažniji - kolagen tipa IV i kolagen tipa VII. Sadržava aminokiseline - Glycine, L-Proline, L-Leucine, L-Lisine HCl, L-Valine i L-Alanine, a djelovanje proizvoda potvrđeno je brojnim kliničkim studijama.

Dva su različita proizvoda:

 • Sunekos 1200 - neumrežena hijaluronska kiselina visoke molekularne mase plus 6 amino kiselina
 • Sunekos Performa - neumrežena hijaluronska kiselina niske molekularne mase plus 6 amino kiselina

Kako djeluje Sunekos?

Sunekos djeluje na izgradnji Extracelularnog Matrixa, što potiče prirodnu sintezu kolagena, elastina i fibronektina. Aminokiselina L-Lisine inhibira djelovanje hijaluronidaze za 40 %, a time i produžava rezultate proizvoda. Potiče dubinsku hidrataciju i obnovu hidrolipidnog sloja kože te izglađuje sitne linije i bore. Jača kožnu barijeru te djeluje protuupalno čime se umanjuje i transepidermalni gubitak vlage iz kože. Poboljšava elastičnost i punoću kože, te ujednačava ton kože, čime sveukupno djeluje na poboljšanje kvalitete kože.

Slika 1

Kome je Sunekos namijenjen?

Svima! Nema dobnog ograničenja - od mlađih dobnih skupina kojima treba osvježenje kože i hidratacija do zrele kože za tretiranje bora, elastičnosti, tonusa kože kao i ujednačavanja tona, a indiciran je i za žene i muškarce. Odlikuje ga i široko područje primjene - cijelo lice, periokularno područje (postiže odlične rezultate u smanjivanju tamne boje podočnjaka), čelo (jedini je indiciran i odobren biostimulator za područje čela, a tretiraju se statičke bore koje se botoxom ne mogu tretirati), vrat i dekolte i nadlanice, kao i strije i skin laxity (Sunekos Body) te celulit (Sunekos Cell). Sunekos je namijenjen svima koji žele na prirodan način poboljšati kvalitetu kože, dubinski je hidratizirati i vratiti blistavost, ujednačiti ton kože i umanjiti vidljivost hiperpigmentacija i ožiljaka od akni, kao i minimizirati tamnu boju podočnjaka. Djeluje na znakove oksidativnog stresa, posljedica izloženosti UV zračenju kao i plavom svjetlu te posljedicama solarne elastoze.

Sunekos je idealan tretman za:

 • pripremu za neki važan događaj na kojem želite trenutačno zablistati
 • regeneraciju kože nakon izlaganja suncu (ljetovanje, skijanje..)
 • vraćanje tonusa i elastičnosti koži
 • smanjenje starosnih bora
 • ujednačavanje tona kože
 • blistavost i svježinu kože
 • smanjenje vidljivosti hiperpigmentacija
 • dubinsku hidrataciju (niti jednom kremom i serumom ne možemo doprijeti do sloja koji je ključan za stvaranje novog kolagena)
 • smanjenje tamnih podočnjaka
Sunekos biostimulator - Prije sl.1Prije
Sunekos biostimulator - Poslije sl.1Poslije
Prije
Poslije

Sunekos tretman

Sam tretman je gotovo bezbolan - aplicira se malom mezoterapijskom iglicom, čime ne može doći do povreda dermalnih struktura, a mogućnost komplikacija je minimalna, nema migracije, oticanja ili crvenila. Aplikacija traje svega 15ak minuta i pacijent se pola sata nakon aplikacije može vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Ne postoji mogućnost od komplikacija pri aplikaciji ili negativnih nuspojava. Naime, neumrežena hijaluronska kiselina ne može migrirati ili stvoriti edem.

Sunekos protokol

Protokol se sastoji se od 3 aplikacije u razmaku od 7 do 10 dana. Pri prvom dolasku aplicira se Sunekos 1200 i Sunekos Performa. U naredna 2 dolaska na cijelo lice se aplicira samo Sunekos Performa, a kompletan protokol se u idealnom slučaju završava unutar mjesec dana čime se postižu najbolji kumulativni rezultati. Rezultati u prosjeku traju 8 mjeseci do godinu dana nakon čega se preporučuje održavanje booster dozom Performe, 2 puta godišnje.

Slika 2
Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka