Celluma LED terapija vlasišta

Celluma LED terapija vlasišta

Pojavilo se nekoliko studija usmjerenih na postupke na vlasištu za promicanje obnove kose i naglašavaju potencijal kombiniranja svjetlosne terapije s mikroiglicama i/ili PRP-om za optimizaciju rezultata i zadovoljstva pacijenata.

LED terapija može se sigurno i učinkovito kombinirati sa širokim brojem modaliteta liječenja uključujući laser, mikrodermoabraziju, mikroiglice, pilinge, injekcije, prije i poslije operacije, PRP i još mnogo toga.

U većini slučajeva, LED se može koristiti prije bilo kojeg od ovih tretmana za vitalizaciju i pripremu tkiva. Međutim, maksimalna korist može se postići korištenjem LED dioda nakon zahvata kako bi se olakšalo zacjeljivanje, smanjila nelagoda i vrijeme zastoja te povećala korist protiv starenja i pomlađivanja kože. Kada je u pitanju gubitak kose, protokoli svjetlosne terapije su dugotrajni i zahtijevaju ozbiljnu predanost od strane pacijenta, obično nekoliko mjeseci.

Dobrobiti svjetlosne terapije za gubitak i obnovu kose dobro su proučene i dokumentirane. Zapravo, studije su pokazale da je svjetlosna terapija uspješno stimulirala rast kose i kod muškaraca i kod žena, a studije s velikim randomiziranim kontroliranim ispitivanjima pokazale su statistički značajan ponovni rast dlaka prema terminalnom broju dlačica i kod muškaraca i kod žena.

Celluma je jedini Celluma uređaj s FDA odobrenim programom posebno za liječenje stanja kose i vlasišta.

Za postizanje najboljih rezultata Celluma RESTORE za tretiranje vlasišta koristi se svaki drugi dan, tijekom 16 tjedana. Ako je potrebno, liječenje se može nastaviti i dulje od 16 tjedana.

Slika 1

Tretman traje otprilike 30 min, a prije uporabe nužno je provjeriti jesu li kosa i vlasište čisti i potpuno suhi. Preporučuje se odvojiti kosu prije osvjetljavanja kako biste otkrili dijelove vlasišta koji pate od gubitka kose.

Postoje tri faze ciklusa kose. Anagena faza predstavlja fazu rasta ciklusa dlake i može trajati 2 do 6 godina. Katagena faza, koja općenito traje 1 do 2 tjedna, je kada se promatra prijelaz klupske dlake; kako napreduje prema pori kože, a dermalna papila se počinje odvajati od folikula dlake. Stadij telogena koji traje od 5 do 6 tjedana, pokazuje potpuno odvajanje dermalne papile od folikula dlake. Na kraju, ciklus ponovno napreduje prema anagenom stadiju kada se dermalna papila spaja s folikulom dlake i matrica vlasi počinje sintetizirati novu kosu.

Dokazano je da svjetlosna terapija produljuje anagenu fazu i odgađa početak katagene faze.

Svjetlosna terapija je dokazana i atraktivna opcija za liječenje gubitka kose uzrokovanog androgenom alopecijom, posebno za one pojedince koji traže alternativu farmaceutskim lijekovima ili invazivnim kirurškim tretmanima za poticanje rasta kose i poticanje zdravlja vlasišta.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka