Masne naslage

Masne naslage

Masne naslage i kako ih se riješiti?

Masne naslage na trbuhu, bedrima i stražnjici jedan je od najvećih estetskih problema koje muče podjednako i žene i muškarce. Dob, stres, prehrana dio su faktora koji utječu na nastanak masnih naslaga pa ih nekad unatoč redovitom vježbanju mnogi ne uspijevaju skinuti u mjeri u kojoj bi to htjeli.

Kako nastaju masne naslage?

Masnoće se najviše nakupljaju u području trbuha, grudi, bedara i stražnjice. Najveći uzrok je naravno prehrana, a posebno ugljikohidrati, prerađena slana i slatka hrana. Drugi bitan faktor je stres koji osim što otvara apetiti luči i adrenalin koji u nedostatku tjelesne aktivnosti skladišti masnoće. Treći veliki faktor je dob. Kako starimo potrebno nam je sve manje kalorija i ako ne mijenjamo navike te ne trošimo kalorije masnoće se sve lakše stvaraju. Kod žena tu su i hormonalne promjene tijekom menopauze kada je tijelo posebno sklono stvaranju masti u području struka.

Zašto su opasne masne naslage?

Stanje kada osobe imaju izražene masne naslage naziva se i pretilost. Osim masnoća koje se talože na vidljivim mjestima kod pretilih osoba masnoće nastaju i oko unutarnjih organa što povećava rizik od niza oboljenja, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, visokog tlaka i slično.

Kako se riješiti masnih naslaga?

Svakako vrijedi da vježbanje, prehrana i promjene životnih navika trebaju biti osnova borbe s masnim naslagama no ponekad je dobrodošla i pomoć suvremene estetske medicine. U ponudi Poliklinike Milojević imamo nekoliko najmodernijih tretmana i metoda:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka