Proširene vene

Proširene vene

Proširene vene velike su natečene vene ljubičaste i plave boje.

Pojavljuju se kada sitni "ventili" unutar samih vena prestanu raditi. Zdrave vene krv provode do srca. Njezino povratno strujanje priječi niz sitnih zalisaka koji se otvaraju da krv propuste i zatvaraju da joj spriječe povratak. Ako ti zalisci oslabe ili su na neki način oštećeni, krv može teći unazad i nakupljati se u venama, uzrokujući naticanje. Vene tada postaju proširene.

Vjerojatnost razvijanja proširenih vena povećava se s trudnoćom, prekomjernom težinom i starenjem.

Proširene su vene vrlo česte - misli se da od njih pati otprilike svaka treća odrasla osoba. Zna se da je vjerojatnost za razvoj ovog stanja u žena veća nego u muškaraca. Bilo koja vena u tijelu može se razviti u proširenu venu, no najčešće se to događa u listovima, bedrima i stopalima, zbog pritiska koji djeluje na vene prilikom stajanja.

Za proširene vene pružamo sljedeće tretmane:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka