Naš prostor

Poliklinika Milojević otvorila je vrata svoje nove ekskluzivne poliklinike u sklopu Centra Kaptol

Poliklinika Milojević, najsuvremenija anti aging poliklinika u regiji od nedavno vas očekuje na novoj adresi.

Dr. Nikola Milojević, liječnik koji donosi svjetske trendove na tržište regije i istinski zaljubljenik u estetsku medicinu otvorio je vrata svoje nove Poliklinike, koja profinjenim interijerom, ali i tehnološkom dostignućima konkurira naljepšim svjetskim klinikama.

Slika 1

Prostor je to koji odiše elegancijom, a u kojem se znanje i iskustvo kako vrhunskih liječnika tako i medicinskih sestara uz najmodernija dostignuća tehnologije nalaze u službi ljepote.

Koncept i uređenje prostora ove suvremene poliklinike koja se prostire na 320 m2 potpisuje arhitektica Andrea Hržić Šesnić iz Arhitektonskog ateliera Hržić.

Ideja projekta Poliklinike bila je stvoriti ekskluzivni i jedinstven prostor unutar novouređenog centra Kaptol, koji će na najbolji način prezentirati duh poliklinike i dr. Milojevića.

To je ostvareno prostornom organizacijom, organskim formama i odabirom materijala kojima se postiže ugoda prije svega, zadovoljavajući sve medicinske kriterije.

Slika 3

Budući da se prostor nalazi u Kaptol centru, prema javnom prostoru centra otvoren je velikom staklenom stijenom.

Kako bi ostvarili privatnosti korisnika, unutar predprostora prema ostatku poliklinike postavljene su zavjese u cijeloj duljini. Drugačijom postavom, otvorenosti i zatvorenosti zavjesa stvaraju se drugačije scenografije i, prema potrebi, dobiva određeni stupanj privatnosti.

Izvan radnog vremena zavjese su potpuno zatvorene te je vidljiv mali prodajno izložbeni prostor novih kozmetičkih proizvoda te se dobiva dojam izloga, vizualnog proširenja samog centra.

Kada zavjese nisu u potpunosti zatvorene, mijenja se pozadina i nazire se ostatak prostora poliklinike.

Slika 2

Prolaskom kroz prodajno-izložbeni ulazni prostor otvara se prostor recepcije i čekaonice u kojem prevladavaju organske oblikovne forme, te komunikacijski hodnik sa nizom tretmanskih soba i ordinacija projektiranih s obzirom na specifičnosti zahvata koje se u njima odvijaju.

Pretežno bijeli prostor daje osjećaj topline. Drveni elementi organske forme, grafizam teksturiranih zidova, podova, stropova, čak i prozora, kroz cijelu polikliniku kreiraju osjećaj mirnoće i elegancije.

Poliklinika Milojevic Centar Kaptol 4Prije
Poliklinika Milojevic Centar Kaptol 5Poslije

Repetirajuće vertikalne pruge, točkasti strop i pleteni pod, elementi su oblikovanja bazirani na motivu koji poliklinika već godinama prezentira kroz grafički dizajn, interpretirajući razne teksture kože.

Taj motiv iskorišten je u materijalima i obradama zidova, podova i stropova, a dodatno naglašen kroz umjetničke intervencije koje se pojavljuju u svim prostorijama, te polikliniku čine svojevrsnom galerijom.
Ekskluzivnost prostora s obzirom na specifičnu djelatnost postiže se i svim unikatnim elementima opremanja prostora kroz ugradbeni namještaj, signalizaciju komunikacijskih hodnika i umjetnine.
One na apstraktan način ilustriraju pojedine segmente djelatnosti poliklinike, kroz ideju dizajnera iz studija Šesnić & Turković, realizaciju akademskih umjetnika Matije Plavčića i Vjerana Palijana, u suradnji s arhitektima.

Slika 7
Slika 6
Slika 5

Glavni motiv uvijek je koža, koju kroz apstrakne oblike tretiranja raznih materijala provlače se kao zajednički element i iz naboranog, ispucalog, opuštenog i nepravilnog elementa kroz kontrastnu tamnu liniju (koja simbolizira neki vid tretmana kojim se poliklinika bavi) pretvara u umireni, pravilniji, ravni, glatki element.

Slika 11

Glavni znak Poliklinike Milojević također je nastao u suradnji s jednim od naših najvećih umjetnika u staklu Jeronimom Tišljarom. On je za prostor izradio znak sastavljen od slojeva stakla, tretiran najrazličitijim obradama kako bi naglasio perfekciju, fragilnost i začudni element stakla te istovremeno suprostavio savršenost glatke prednje površine i nepravilne bočne, čime kroz ljepotu materijala naglašava cijeli raspon igre svijetla i stakla.

Slika 12
Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka