Sculptra biostimulacija kolagena

Obnovite kolagen u vašoj koži na prirodan način uz novi tretman u Poliklinici Milojević - ponosno vam predstavljamo Sculptru

U svijetu neinvazivnih estetskih tretmana ništa nije došlo ni blizu popularnosti i dostupnosti filera za lice. Ovaj sveobuhvatni pojam obuhvaća širok raspon jedinstvenih gelova koje liječnici koriste kako bi naglasili strukturu kostiju, istaknuli naše najbolje osobine i vratili punoću koja se gubi s godinama. Većina dermalnih filera formulirani su s hijaluronskom kiselinom (HA), privremenom hidratantnom tvari koja se prirodno pojavljuje u tijelu. Ali klasična, često zanemarena kategorija biostimulacijskih punila konačno je došla na svoje, s liječnicima, ali i pacijentima omiljenom - Sculptrom.

Sculptra djeluje na glavni uzrok starenja lica - gubitak kolagena. Kolagen je ključ za čvršću kožu i jedan je od najzastupljenijih proteina u ljudskom tijelu, a čini otprilike 75 % kože. Pomaže u održavanju čvrstoće i oblika vaše kože. Od svih tipova kolagena, tip 1 i tip 3 su najzastupljeniji u koži. Kolagen tip 1 je glavna strukturna komponenta kože, a kolagen tip 3 ima ulogu u procesima cijeljenja i obnove kože. Razina kolagena se s godinama brzo smanjuje, a tijekom života odrasla osoba gubi oko 1 % kolagena godišnje. Do 35. godine koža izgubi do 15% gubitka kolagena, do 45. do 25% gubitka kolagena, a do 55. godine života čak 35% gubitka kolagena.

Sculptra biostimulacija kolagena, sl. 1 - prijePrije
Sculptra biostimulacija kolagena, sl. 1 - prijePoslije
Prije
Poslije

Jednostavan način za procjenu gubitka elastičnosti i čvrstoće vaše kože jest da se uštipnete. Čini li vam se koža opuštenijom? Treba li duže da se koža oporavi i vrati u prvobitno stanje?

Sculptra je originalni i jedinstveni biostimulator kolagena koji sadrži Poli-L-Laktičnu kiselinu (PLLA)[1] , polimer koji se potpuno resorbira i djeluje u dubljim slojevima kože te poboljšava njezinu unutarnju strukturu. Poli-L-Laktična kiselina je biokompatibilna sintetička tvar nalik na mliječnu kiselinu koja je dio prirodnog sastava našeg tijela. Pripada kategoriji kolagenskih biostimulatora i snažno potiče vlastitu proizvodnju kolagena. Na taj način nadoknađuje izgubljeni volumen, ali što je posebno važno, vraća koži tonus i elasticitet. Osim što razina kolagena u koži starenjem opada, tijekom procesa starenja odnos tipova kolagena u koži se mijenja. Mlada koža sadrži oko 80% kolagena tipa 1 i oko 15% kolagena tipa 3. Sposobnost kolagena da se prirodno obnovi svake godine smanjuje se za 1 do 1,5%. To znači da duboko u dermisu, u ekstracelularnom matriksu koji čine kolagen, elastin i hijaluronska kiselina, dolazi do strukturnih i funkcionalnih promjena čija je posljedica nastanak bora.

Mikročestice Poli-L-Laktične kiseline djeluju u dubljim slojevima kože i potiču izgradnju prirodnog kolagena, apliciraju se u dublje slojeve kože i potiču nadoknadu izgubljenog kolagena, a tijekom vremena stvaraju novi kolagen te obnavljaju strukturu kože. Poticanjem stvaranja kolagena tipa 1, Sculptra može vratiti čvrstoću, kvalitetu i volumen vašoj koži.

Sculptra biostimulacija kolagena, sl. 2 - prijePrije
Sculptra biostimulacija kolagena, sl. 2 - prijePoslije
Sculptra biostimulacija kolagena, sl. 3 - prijePrije
Sculptra biostimulacija kolagena, sl. 3 - poslijePoslije
Prije
Poslije

Klinička istraživanja dokazala su da je kod 89% pacijenata očito dugotrajno poboljšanje, a čak 80 % pacijenata rezultate primjećuje i dvije godine nakon zadnjeg tretmana. Ukupno poboljšanje kvalitete kože kod kliničkih testiranja uključivalo je sjaj, glatkoću i ujednačenost tena kao i smanjenje crvenila i veličine pora. Riječ je o randomiziranoj, kontroliranoj, "dvostruko slijepoj", multicentričnoj studiji.

Nakon apliciranja injekcija Sculptre možete se vratiti svojim uobičajenim aktivnostima, a otok, modrice i druge nuspojave obično su blage i povlače se unutar nekoliko dana. Tijekom aktivnosti na otvorenom uvijek koristite kremu za sunčanje sa SPF 30 ili više.

Sculptra biostimulacija kolagena, sl. 3 - prijePrije
Sculptra biostimulacija kolagena, sl. 3 - poslijePoslije
Prije
Poslije

[1] PLLA se koristi u medicinskim proizvodima više od 30 godina i dokazano je sigurna

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka