Koža oštećena suncem

Koža oštećena suncem

Koža oštećena suncem, također poznata i kao foto-oštećena koža, javlja se kad prekomjerno izlaganje suncu uzrokuje da nezaštićena područja kože postanu suha jer im ponestane masnoće koja ih podmazuje. Snažne UV zrake u sunčevom svjetlu imaju sposobnost kožu opeći i mijenjati joj strukturu.

Oštećenje kože uzrokovano suncem može se manifestirati na nekoliko načina. Koža može početi izgledati izuzetno suho i može se ljuštiti. Također se može prerano naborati čak i kod osoba mlađe generacije.

Možda je najčešće poznato oštećenje kože sunčana opeklina. Opekline se stvore odmah nakon što je koža izložena prekomjernoj količini UV zraka, osobito ako je bila nezaštićena. U većini slučajeva koža postaje crvena i vrlo suha. U teškim slučajevima na koži se mogu pojaviti mjehurići ispunjeni tekućinom.

Često izlaganje suncu može prouzročiti stanje poznato kao aktinska keratoza, koja se može pojaviti u vidu malog izbočenja koje je na opip hrapavo poput brusnog papira, ili kao stalno područje ljušteće kože s oštrim ili nazubljenim rubom. Aktinska keratoza obično je veličine male točke i crvene je boje.

Oštećenje suncem može izazvati dugotrajno izobličenje kože jer utječe na kolagen u njoj. Slijedom toga, pojavljuju se sitne bore, kao i zadebljana tekstura kože, pa čak i ozljede ovog područja, posebno u stražnjem dijelu ruku i podlaktica.

Za kožu oštećenu suncem pružamo sljedeće tretmane:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka