Strije

Strije

Strije (lat. Striae, ili, tijekom trudnoće, Striae Gravidarum) znakovi su rastezanja kože. U početku su crvene i ljubičaste boje, no s vremenom mogu postati srebrnaste ili bijele. Generalno je riječ o dugim i uskim prugama.

Strije nastaju nakon što se koža rasteže u većoj mjeri u kratkom vremenu. To se može dogoditi nakon trudnoće, brzog rasta ili pada tjelesne težine i u pubertetu. Istezanje uzrokuje pucanje srednjeg sloja kože (derme), što omogućuje da se vide dublji slojevi. Derma se sastoji od izdržljivih međusobno povezanih vlakana koja omogućuju koži da se rasteže dok se tijelo mijenja. Ako se tijelo mijenja prebrzo, vlakna unutar derme pucaju. Razdori u vlaknima omogućuju da se vide krvne žile, što uzrokuje početno crvenilo. Tijekom vremena će se krvne žile smanjiti i ukazat će se potkožno masno tkivo. Zato strije tada pobijele.

Poznato je da je sklonost strijama nasljedna. Ako član bliske obitelji, na primjer roditelj, pati od strija, vrlo je vjerojatno da će se one razviti i kod vas.

I muškarci i žene mogu dobiti strije, no one se najčešće pojavljuju u žena.

Za strije pružamo sljedeće tretmane:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka