Podočnjaci

Podočnjaci

'Kako se riješiti podočnjaka?' jedno je od čestih pitanja naših pacijenata. Podočnjaci ili periorbitalni tamni krugovi posljedica su nakupljene krvi bogate kisikom koja se vidi kroz kožu ispod očiju. Budući da je koža ovdje tanja nego bilo gdje drugdje na tijelu, krvne se žile lakše mogu vidjeti, što tom području daje plavkasti izgled.

Tamni podočnjaci

Tamni podočnjaci često se povezuju s manjkom sna, no češće su povezani s genetikom i starenjem. Kako starimo, gubimo potkožnu masnoću koja obično maskira plavu boju ispod površine kože. Zbog toga starije osobe često pod očima imaju istaknute tamne krugove koje zovemo i crni podočnjaci.

Neki su ljudi također genetski predisponirani za tanju kožu bez obzira na životnu dob, što znači da se krvne žile pod njihovim očima jasnije pokazuju. Osobama s tamnijim tenom ovdje se posebice može javiti hiperpigmentacija. Koža oko očiju postaje tamnija zbog obilja melanina, pigmenta koji koži daje boju te nastaju tamni podočnjaci.

Da biste izbjegli podočnjake važno je zaštititi kožu od sunca. Krema za sunčanje visokog zaštitnog faktora može pomoći u zaustavljanju preranog stanjivanja kože koje dovodi do periorbitalnih tamnih krugova.

Poliklinika Milojević smatra se vodećim centrom na području tretmana tamnih krugova i podočnjaka. U svojem prestižnom vodiču Tatler Beauty, časopis Tatler svake godine daje priznanje Dr. Nikoli Milojeviću kao najvažnijem autoritetu u tretmanu ovog problema.

Kako se riješiti podočnjaka?

Za podočnjake nudimo sljedeće tretmane:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka