Medicinsko čišćenje lica

Vrhunska usluga medicinskog čišćenje lica od strane posebno educiranog osoblja, očekuje vas u poliklinici Milojević

Bolesti kože, poput akni, često se smatraju nevažnima, čak trivijalnima u usporedbi s bolestima drugih organskih sustava. Budući da ne ugrožavaju opće zdravstveno stanje, često se shvaćaju samo kao kozmetički problem, pa im se ne pridaje dovoljno važnosti. Iako se zanemaruje, vrlo je važno procijeniti ne samo kliničku sliku bolesti nego i psihološku stranu problema, jer je već odavno jasno da akne imaju velik psihosocijalni utjecaj na bolesnika.

Akne i miteseri najčešće se pojavljuju na licu, vratu, ramenima i leđima. Pojava akni najčešće je povezana s hormonalnim disbalansom, odnosno pretjeranim lučenjem androgenih (muških) hormona. Mnogim ženama akne se pojavljuju isključivo za vrijeme PMS-a zbog hormonalnih promjena u organizmu. Do pojave mitesera (komedona) dolazi kada se zbog prekomjernog rada žlijezda lojnica začepi njezin izvodni kanal.

Razlikujemo otvorene i zatvorene mitesere. Otvoreni miteseri izgledaju kao mali, obično ravni prištići s crnim vrhom koji nastaju uslijed izloženosti zraku. Najčešće nastaju na nosu i bradi, ali i po čitavom licu. Zatvoreni miteseri su slični, ali nemaju crni vrh. Kod nekih ljudi se na miteserima razviju bakterije propionibacterium acnes i tada nastaju bolni, upalni procesi - akne (akne komedonika papuloza, akne komedonika papulapustuloza…).

Ožiljci na koži ostaju samo nakon velikih upalnih procesa koji se ne liječe. Upravo zbog toga je potrebno redovito mehanički istiskivati mitesere kako bi se omogućio pravilan rad lojnica i spriječio nastanak akni i ožiljaka. Prilikom istiskivanja važno je mitesere ukloniti u cijelosti, u protivnom postoji mogućnost da se razvije upalni proces. Zbog toga je potrebno potražiti pomoć stručne kozmetičarke koja će napraviti kozmetički tretman čišćenja lica i dati savjete o pravilnoj njezi kože.

Kozmetički tretman čišćenja lica započinje pripremom kože, odnosno uklanjanjem nečistoće s lica mlijekom za čišćenje, a zatim se losionom koža dezinficira i tonizira, a po potrebi se napravi i peeling (uklanjaju se mrtvi rožnati slojevi stanica). Nakon toga je potrebno vodenom parom omekšati kožu lica i proširiti pore da se miteseri i akne što bezbolnije uklone.

Prilikom čišćenja lica kozmetičarka se služi sterilnom gazom ili vatom, sterilnom iglicom i kozmetičkim povećalom koje omogućava precizno i detaljno uklanjanje mitesera i akni tako što jako dobro osvjetljava i uvećava kožu. Svaka akna ili miteser se posebno istiskuje, pa tretmani čišćenja lica potraju u nekim slučajevima i više od sat vremena, a ako klijent ima puno akni i mitesera morat će dolaziti više puta.

Nakon čišćenja lica slijedi dezinfekcija losionom (uz dezinfekciju djeluje i adstringirajuće - steže pore) i visokom frekvencijom. To je aparat koji djeluje na ubrzano zacjeljivanje kože, ublažava crvenilo i dezinficira. Na kraju tretmana, na lice se nanosi krema koja također umiruje kožu.

Za kućnu njegu kozmetičarke preporučuju proizvode i uče klijenta kako proizvode pravilno koristiti. Ako upalni procesi nisu bili prisutni, lice se smiri za nekoliko sati, a ako su bili, onda crvenilo potraje dan ili dva. Na pojačani rad žlijezda lojnica utječe: genetska predispozicija, prehrana, nepravilna kućna njega, stres, hormonalni poremećaji, uzimanje nekih lijekova, Helicobacter pylori, policistični jajnici, različite bolesti i upalni procesi u organizmu pa je zato potreba za dolaskom na kozmetičke tretmane čišćenja lica različita od osobe do osobe, jer pojačani rad žlijezda lojnica više nije problem samo adolescentne dobi.

U Poliklinici Milojević dostupna su dva tretmana medicinskog čišćenja lica: medicinsko čišćenje lica Basic i medicinsko čišćenje lica Prestige.

slika 1

Medicinsko čišćenje lica Basic

 • Priprema kože koja započinje duplim čišćenjem lica
 • Kemijski peeling koji je jačinom i vrstom prilagođen tipu i problematici kože
 • Omekšavanje kože i otvaranje pora pomoću vodene pare i ozona koji omogućava lakšu ekstrakciju mitesera i nečistoća
 • Mehaničko čišćenje lica
 • Dezinfekcija lica posebnim losionom koji dijeluje protuupalno, lice se tretira prvo ultrazvučnom špatulom, a nakon toga visokom frekvencijom.
 • Za kraj se nanosi maska od zobi koju u Poliklinici Milojević sami pripremamo, a vrlo učinkovito umiruje crvenilo.

Za tretmane medicinskog čišćenja lica Basic koriste se proizvodi renomiranih dermokozmetičkih brendova: Zo skin health, Augutinus Bader i 111 skin, a koji se mogu i kupiti u concept storeu novootvorene Poliklinike Milojević.

Medicinsko čišćenje lica Prestige

 • Priprema kože koje započinje duplim čišćenjem lica
 • Kemijski peeling koji je jačinom i vrstom prilagođen tipu i problematici kože.
 • Omekšavanje kože i otvaranje pora pomoću vodene pare i ozona koji omogućava lakšu ekstrakciju miteser i nečistoća
 • Mehaničko čišćenje lica
 • Dezinfekcija lica posebnim losionom koji dijeluje protuupalno, lice se tretira prvo ultrazvučnom špatulom , a nakon toga visokom frekvencijom.
 • Masaža lica vrata i dekoltea, s dodatkom cupping masaže, koja se vrši isključivo na području vrata i dekoltea, ukoliko je koža lica upaljena od akni
 • Nanošenje 111 skin maske i Celluma pro led terapija

Terapija LED svjetlom djeluje tako da ubija bakterije koje uzrokuju akne na izvoru, duboko ispod površine kože.

Terapija plavim LED svjetlom emitira specifične, klinički dokazane valne duljine svjetlosti kako bi pokrenuo potpuno prirodan učinak u ljudskom tkivu, ubijajući bakterije koje uzrokuju akne, smanjujući upalu i poboljšavajući tonus, teksturu i sjaj kože iznutra prema van.

Međutim, nije svaka terapija svjetlom jednaka. Plava i crvena LED svjetlosna terapija naširoko se koriste kao učinkovita opcija za liječenje upalnih akni. Studije su pokazale da "…plavo svjetlo i crveno svjetlo mogu djelovati sinergistički u poboljšanju akni kombinirajući antibakterijsko i protuupalno djelovanje, čineći fototerapiju plavim i/ili crvenim svjetlom učinkovitim i sigurnim tretmanom za akne."

Zašto je Celluma svjetlosna terapija za akne drugačija?

Celluma koja je u SAD-u odobrena za liječenje akni od strane Agencije za hranu i lijekove (FDA) postiže bolje i brže rezultate čišćenja kože.

Zbog jedinstvene sposobnosti Cellume da se oblikuje na područje tretmana kako bi se poboljšala stanična učinkovitost na mikroskopskoj razini, stanice kože mogu apsorbirati još više svjetlosne energije u kraćem vremenu, ubrzavajući eliminaciju akni i proces zacjeljivanja kože.

Cellumine plave valne duljine ubijaju bakterije koje uzrokuju izbijanje akni, a istovremeno smanjuju upalu prištiće i crvenilo povezane s aknama. Smanjenje lezija i cjelokupno poboljšanje izgleda kože često se vidi za samo nekoliko tjedana. Naravno, ishodi se razlikuju ovisno o ozbiljnosti stanja.

Za tretmane medicinskog čišćenja lica Prestige također se koriste proizvodi renomiranih dermokozmetičkih brendova: Zo skin health, Augutinus Bader i 111 skin, a koji se mogu i kupiti u concept storeu novootvorene Poliklinike Milojević.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka