Zahvati na bradavicama

Zahvati na bradavicama

Kada pričamo o operacijama na bradavicama, uglavnom mislimo na smanjenje areola (tamne pigmentirane kože oko bradavica), korekciju invertiranih ili uvećanih bradavica ili rekonstrukciju kompleksa bradavica i areola nakon mastektomije.

Operacija se obavlja u lokalnoj anesteziji a najčešće se radi o korekciji uvučenih bradavica ili smanjenju bradavice. Sam zahvat traje do 60 minuta, a oporavak se očekuje nakon maksimalno sedam dana.

Riječ je o relativno kratkom zahvatu u trajanju do 60 minuta, ožiljci uglavnom nisu izraženi i s vremenom će nestati, a šavovi će se otopiti te nema potrebe za njihovim uklanjanjem.

Veličina areole (tamnije kože oko bradavica) uglavnom se smanjuje zajedno sa zahvatom smanjenja ili podizanja grudi, no zahvat je moguće obaviti i u samostalnom obliku uz korištenje lokalne anestezije u obliku izvanbolničkog liječenja. Korekcija je moguća i u slučajevima kada je bradavica uvećana ili produžena. Postoji nekoliko tehnika kojima se postižu estetski zadovoljavajući rezultati izgleda bradavice. Osjetilnost bradavice i mogućnost dojenja ovise o odabranoj metodi i uglavnom bi trebali biti sačuvani. U slučaju da planirate trudnoću u budućnosti, najbolje je pričekati sa zahvatom dok ne prođe period dojenja.

Žene s invertiranim bradavicama mogu imati problema s dojenjem ili erogenom osjetilnošću. Korekcija invertiranih bradavica poboljšat će izgled bradavica.

Tijekom zahvata korekcije invertiranih bradavica, mora se otpustiti vezivno tkivo koje spaja žljezdano tkivo i bazu bradavice. Kako bi se postigli dobri i dugotrajni rezultati, ponekad se žrtvuje sposobnost dojenja budući da se kanali kojima prolazi majčino mlijeko moraju prerezati kako bi se korigirala invertirana bradavica. Cijeli zahvat obavlja se primjenom lokalne anestezije u obliku izvanbolničkog liječenja. Nakon zahvata potrebno je tjedan dana koristiti posebnu opravu koja štiti bradavice.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka