+385 (0)1 485 4441
Operacija kapaka (Blefaroplastika)

Operacija kapaka (Blefaroplastika)

Gubitkom elastičnosti kože oko očiju, kapci mijenjaju izgled. Višak kože na kapcima, nabori, masni jastučići i kožne vrećice odaju dojam starosti i umora.

Blefaroplastika, kao vrlo delikatna operacija, omogućuje povrat svježine i odmornog izgleda lica (odstranjivanjem viška kože i masnog tkiva ispod i iznad kapaka). Nakon blefaroplastike oči izgledaju veće te njihova prirodna ljepota dolazi više do izražaja. Estetska operacija očnih kapaka izvodi se i kod mlađih osoba. Katkada je moguće vidjeti nasljedno uvjetovane duboke podočnjake na donjim kapcima, koji su zadebljali i podbuhli. Toj kliničkoj slici pogoduje običaj spavanja na trbuhu. Ako kod takvih osoba postoji navika uzimanja slane hrane s većom količinom tekućine, redovito se bude otečenih kapaka i podočnjaka.

Sama koža očnih kapaka neobično je tanka, te spada u najtanje dijelove kože tijela uopće. U donjim i gornjim kapcima nalaze se depoi masnog tkiva koje nazivamo masnim jastučićima. Te nakupine masnog tkiva interesantne su s kirurškog stanovišta jer su odgovorne za većinu promjena koje nalazimo u kapcima, te zbog njih postavljamo indikaciju za operativni i dapače nekirurški zahvat.

Dob

Individualno, ovisno o indikaciji, a najčešće nakon trećeg desetljeća, te kod mlađih osoba koje imaju jako izražene podočnjake.

Indikacije

Višak kože i potkožnog masnog tkiva na kapcima, i izraženi tamnije pigmentirani podočnjaci, bore oko očiju.

Anestezija

Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji.

Operacija

Trajanje zahvata je 1 do 1,5 sat; kirurški rez, brižljivo mjerenje, planiranje i crtanje na koži kapka je od neobične važnosti - gornji kapak: rez ide 8-10 mm iznad ruba trepavica - donji kapak: rez do 5 mm ispod ruba trepavica.

Postoperativni oporavak

Oči nisu pokrivene. U prvih nekoliko sati stavljaju se hladni oblozi, a nakon 24 sata mlaki oblozi od blage kamilice; aplikacija antibiotske masti u području reza, te na očnu jabučicu prije spavanja. Nakon 7 dana grijanje toplim oblozima od kamilice, te lagana kružna masaža oko očiju, aromaterapija i masaža samog ožiljka prema uputi medicinske sestre. Oteklina i krvni podlijevi prolaze najčešće za 5-7 dana.

Napomena

U prvih 2-3 tjedna moguća je prolazna asimetrija očnih kapaka što nikako ne treba zabrinjavati pacijenta.

Ožiljci

U potpunosti su skriveni u prirodnim očnim naborima i uz rub trepavice, praktički nevidljivi.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Gundulićeva 40
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

Newsletter