Obagi medicinske kreme za pigmentacije i pomlađivanje kože

Obagi medicinske kreme za pigmentacije i pomlađivanje kože

Obagi Nu-Derm je multifunkcionalan proizvod koji 'ljušti', obnavlja, pomlađuje i depigmentira sve tipove kože, a za tamnije nijanse kože ovaj je preparat zaista 'sveti gral'. Bez zadrške možemo reći da je Obagi pravo čudo u svijetu pomlađivanja kože, a što se otklanjanja pigmentacija prouzrokovanih suncem ili hormonalnim promjenama tiče, u svijetu mu nema premca.

Obagi se još upotrebljava za popravljanje kvalitete i tonusa kože, 'brisanje' bora, smanjivanje i rješavanje ožiljaka od akni. Pomoću pilinga ubrzavamo regeneraciju kože, tako da rješavanjem starog površinskog sloja dopiremo do mlade kože.

Obagi medicinske kreme - prije 2Prije
Obagi medicinske kreme - poslije 2Poslije
Obagi medicinske kreme - prije 1Prije
Obagi medicinske kreme - poslije 1Poslije
Prije
Poslije

Tijekom konzultacija s liječnikom izgradit ćemo vaš individualni plan tretmana, sukladno vašim potrebama i tipu kože. Nakon toga ćemo pripremiti kožu personaliziranom kurom od 8 do 12 tjedana uporabe Obagi Nu-Derm krema koje sadrže hidrokinon(arbutin) i tretinoin.

Čemu služi Obagi Nu-Derm?

Idealna područja za korištenje Obagi Nu-Derm sustava su područja vrata i lica. Obagi sustav je također vrlo djelotvoran na drugim područjima tijela kao što su ruke, leđa i dekolte. Pilinzi se koriste za pomlađivanje kože, popravljanje kvalitete i tonusa kože, brisanje bora, smanjivanje i rješavanje ožiljaka od akni, brisanje sunčanih pjega kao i za rješavanje lakših i težih oblika pigmentacije.

Obagi medicinske kreme - prije 1Prije
Obagi medicinske kreme - poslije 1Poslije
Obagi medicinske kreme - prije 2Prije
Obagi medicinske kreme - poslije 2Poslije
Prije
Poslije

Kako djeluje?

Koža je najveći organ tijela. Da bi se u potpunosti regenerirala, potrebno joj je 5-6 tjedana budući da vanjski sloj kože, stratum corneum, služi kao nepropusna i čvrsta barijera koja čuva tijelo od ozljeda, infekcija, zagađenosti i sve opasnijih sunčevih zraka. Vanjski sloj kože možemo opisati kao vrstu dnevnika, memoara, koji pamti sve događaje iz prošlosti poput teških opekotina ili ožiljaka od akni, a s godinama postaje sve gušći i deblji. Budući da koži treba dugo da bi se regenerirala, ta stara "sjećanja" postaju dio nje, a novoj koži teže je izbiti na površinu.

Uz pomoć pilinga ubrzavamo regeneraciju kože tako da rješavanjem starog površinskog sloja, omogućujemo mladoj koži svoje mjesto na površini. Zgodno bi bilo dočarati ovaj trenutak analogijom uvele ruže koja nakon podrezivanja iznova naraste u svježoj ljepoti.

Obagi sustav ima veliku prednost pred ostalim kemijskim pilinzima upravo zbog aktivnih sastojaka: hidroquinona(arbutin) i tretinoina. Hidroquinon zaustavlja melanocite u proizvodnji viška pigmenata u koži, dok tretinoin, sastojak baziran na vitaminu A, rješava višak prethodno nastale pigmentacije, istovremeno peglajući bore i obnavljajući kožu. Cijeli sustav ljušti kožu, a jedinstveni "duboko penetrirajući sustav" ove sastojke unosi u kožu dublje od bilo kojeg drugog kemijskog pilinga.

Tretman

Za vrijeme konzultacija s doktorom izgradit ćemo vaš individualni plan tretmana, sukladno vašim potrebama i tipu kože. Nakon toga ćemo tretirati kožu personaliziranom kurom od 8-12 tjedana korištenja Obagi Nu-Derm krema koje sadrže esencijalni hidroquinon(arbutin)i tretinoin. Potrebno je nanositi oko 5 krema dva puta dnevno, uključujući i SPF kremu.

Nakon nekoliko tjedana potrebno je doći na kontrolu.

Je li tretman bolan?

U početnoj fazi tretmana, dok pacijent svakodnevno kod kuće koristi Nu Derm kreme, mogući su simptomi poput crvenila, osjetljivosti kože, eksfolijacije, suhoće, svrbeža i peckanja, što je znak da se koža počela obnavljati.

Obagi medicinske kreme - prije 1Prije
Obagi medicinske kreme - poslije 1Poslije
Obagi medicinske kreme - prije 3Prije
Obagi medicinske kreme - poslije 3Poslije
Obagi medicinske kreme - prije 4Prije
Obagi medicinske kreme - poslije 4Poslije
Prije
Poslije

Koliko dugo traju rezultati?

Ako pacijent nastavi upotrebljvati propisane kreme i dnevni zaštitni faktor, rezultati su vrlo dugoročni. Zdrava prehrana, vježbanje i zdravi stil života su također vrlo važan faktor u održavanju dobrih rezultata.

Jeli sigurno?

Obagi sustav i pilinzi se koriste od 1970. i prošli su sve sigurnosne protokole vrlo zahtjevne američke farmaceutske kontrole Food and Drug Agency (FDA).

I mi slijedimo vrlo striktan protokol kako bi izbjegli uobičajene zamke kemijskih pilinga.

Nuspojave

Teže nuspojave vrlo su rijetke. Obagi sustav pruža prvorazredne rezultate u obnovi i regeneraciji kože, ali postoje kratkotrajne nuspojave koje svaki predani pacijent mora izdržati. Te nuspojave uključuju crvenilo, zategnutost i ljuštenje kože, koje se mogu javiti i u početnoj fazi korištenja za vrijeme pripreme kože s Nu-Derm kremama. Ovi simptomi su rijetko kada teže prirode, stoga stojimo iza izreke koja potvrđuje praksu, što je veća reakcija, rezultati su dugoročniji.

Obagi medicinske kreme - prije 1Prije
Obagi medicinske kreme - poslije 1Poslije
Obagi medicinske kreme - prije 2Prije
Obagi medicinske kreme - poslije 2Poslije
Prije
Poslije

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka