+385 (0)1 485 4441
Domaći stručnjak o najnovijim trendovima u estetskoj medicini: Ne radimo više napumpane usne i obraze ili zaleđena čela. Tretmani se obavljaju 'za vrijeme ručka'
Domaći stručnjak o najnovijim trendovima u estetskoj medicini: Ne radimo više napumpane usne i obraze ili zaleđena čela. Tretmani se obavljaju 'za vrijeme ručka' 14. listopada, 2019.

Na 2. međunarodnom znanstvenom kongresu "The Aesthetic Medicine Congress" (TAMC), koji je otvoren u petak u Dubrovniku, do nedjelje će oko 350 hrvatskih i svjetskih estetskih kirurga održat predavanja, sudjelovati na panel-diskusijama, radionicama i predstaviti novosti iz nekirurške estetske medicine.

Predsjednik organizacijskog i znanstvenog odbora TAMC 2019. Nikola Milojević istaknuo je kako na kongresu sudjeluju najpoznatiji hrvatski i svjetski estetski kirurzi jer je "cilj izgraditi kongres svjetskog značaja".

"Estetska medicina je najbrže rastuća grana medicine. Riječ je o ogromnoj industriji uljepšavanja i pomlađivanja ljudi. Kongres je posebno značajan jer promoviramo Hrvatsku kao potencijalno odredište medicinskog turizma, koji se kod nas još nije dovoljno razvio. I u tome uspijevamo jer već imamo najavu o dolasku 500 sudionika za iduću godinu", rekao je Milojević.

Kao najnoviji trend istaknuo je nove tehnike koje omogućuju prirodniji tretman kože.

"Ne radimo više napumpane usne i obraze ili zaleđena čela, već je sad to suptilno. Bolje razumijemo kako lice stari pa ga pomlađujemo suptilno. Govorimo o matičnim stanicama, krvnoj plazmi, elektro-valovima, smrzavanju masti. Inovacije se događaju svakog dana, a iduće godine razgovarat ćemo o produljenju ljudskog života", rekao je Milojević.

Dodao je kako se estetski tretmani danas obavljaju 'za vrijeme ručka', a cijene su znatno pristupačnije običnom čovjeku.

"Za takve zahvate više nije potrebno vrijeme oporavka. Uskoro ćemo imati 'anti-aging' liječnike. Bore su lijepe, ali koža stari zbog načina života. Liječimo je matičnim stanicama, krvnom plazmom i filerima. Svatko tu

njegu lica sebi može priuštiti", zaključio je Milojević.

Izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je otvarajući skup kako Dubrovnik ima dodatne mogućnosti u medicinskom turizmu, posebice u posezoni.

"Svake godine imamo sve veći broj ovakvih kongresa s medicinskom tematikom. Nedostaje nam kapaciteta za veće kongrese jer su nam svihoteli popunjeni", istaknuo je i dodao da zato i razvijaju projekt kongresne dvorane, koja bi se uskoro trebala izgraditi novcem iz EU fondova.

Izaslanik ministra turizma, državni tajnik Frano Matušić rekao je kako je veza takvih kongresa sa zdravstvenim turizmom višestruka.

"Izuzetno nam je bitno da kongresi potaknu poduzetnike u ovom području medicine, gdje vidimo ogroman potencijal za ulaganja u posebne objekte za određene medicinske zahvate, ali i u smještajne kapacitete koji bi trebali sve to pratiti. To otvara potencijal cjelogodišnjega, ali i kontinentalnog turizma", istaknuo je Matušić.

Kongres, koji je ponajprije namijenjen liječnicima i stomatolozima, donosi opsežna predavanja u svim aspektima estetske medicine i praktične radionice vodećih estetskih stručnjaka iz Hrvatske i šire regije te pozvanih predavača iz Europe i svijeta.

Predavanja i radionice te panel-diskusije pokrivaju sva područja estetske medicine, od dermalnih filera protiv starenja i za oblikovanje lica, tretmana za pomlađivanje kože, uključujući tretmane matičnim stanicama i krvnom plazmom, estetske ginekologije, produljenja života (gerontologija), oblikovanja tijela i smanjenja masnih naslaga, do

osnovnih i naprednih tehnika korištenja botulinskog toksina tipa A, upravljanja komplikacijama, anatomije, estetske kirurgije i estetske stomatologije te komunikacije s pacijentima, izgradnje poslovanja i marketinga te medicinskog turizma.

Kongres se održava uz potporu Ureda predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskoga sabora, Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva turizma, Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika i Hrvatske liječničke komore. Kongres organizira Poliklinika Milojević u suradnji s British College of Aesthetic Medicine.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Gundulićeva 40
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

Newsletter
Obavijest o obradi osobnih podataka