Smanjenje muških grudi

Povećanje grudi može izazvati veliki problem po samopouzdanje muškaraca. Muške grudi nisu samo estetski problem, nego se reflektiraju i na zadovoljstvo cjelokupnim izgledom i predstavljaju kompleks mnogim muškarcima.

Medicinskim rječnikom, ginekomastija se može pojaviti u bilo kojoj dobi i iz različitih razloga, već u pubertetu pod utjecajem hormona ili u kasnijoj životnoj dobi. Razlikujemo "pravu" ginekomastiju kod koje su prsa kod muškarca povećana na račun žljezdanog tkiva i tzv. pseudoginekomastiju kada su prsa povećana prvenstveno radi povećanja masnog tkiva.

Ako su povećane muške grudi posljedica nakupljanja masnog tkiva najbolja metoda za korekciju je liposukcija. Kroz dva mala reza dužine oko 2mm u prirodnoj brazdi uvodi se tanka cjevčica (kanila) uz pomoć koje se odstrani višak masnog tkiva. Kod pacijenata s viškom žljezdanog tkiva, potrebno je kirurški odstraniti žljezdano tkivo. Ova operacija se vrši kroz mali polukružni rez u donjem polu bradavice. Ponekad je potrebno kombinirati ove dvije metode. Sam zahvat traje jedan do dva sata a potpuni oporavak nastupa nakon desetak dana.

Jednako tako, uz smanjivanje muških grudi, kod pacijenata kod kojih je to potrebno radi se i smanjivanje i preoblikovanje muških bradavica kako bi se postigao zadovoljavajući rezultat i simetrija.

Nakon operacije rezultati su trajni, ali važno je imati na umu da s godinama i osciliranjima u kilaži može doći do promjene izgleda muških grudi. Nakon operacije potrebno je slijediti preporuke liječnika kako bi se zadržali rezultati.

Kandidati za operaciju smanjenja grudi su muškarci stariji od 18 godina koji ispunjavaju potrebne zdravstvene predispozicije za operaciju.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka