Smanjenje (redukcija) grudi

Smanjenje (redukcija) grudi

Operacija smanjenja grudi ili redukcijska mamoplastika operativni je zahvat kojim se uklanja određena količina tkiva u grudima. Ova operacija se radi kako iz estetskih, tako i iz funkcionalnih razloga. Naime, osobe s velikim grudima često trpe bolove u vratu i leđima, otežano se kreću, ne mogu se baviti sportom te imaju upale kože ispod dojki. Zbog svega toga trpi vratna i grudna kralježnica.

Jednako kao i kod operacije povećanja dojki, tijekom konzultacija temeljito ćemo raspraviti o vašim željama vezanim za veličinu grudi. Važno je da s Vašim plastičnim kirurgom raspravite i o planovima mršavljenja. On će Vas možda savjetovati da stabilizirate Vašu težinu prije smanjivanja grudi. Smanjenje ili povećanje težine nakon operacije moglo bi promijeniti oblik i veličinu Vaših grudi.

Sama operacija traje 2 do 3 sata i izvodi se u općoj anesteziji. Najčešće se izvodi rez u obliku sidra (obrnuto T) koji je smješten u prirodnoj brazdi dojke i zato je teško zamjetan. Nakon zahvata ostaju drenovi koji se odstranjuju sljedeći dan kada se pacijentica otpušta na kućnu njegu.

Nakon smanjivanja, grudi će biti usklađene s proporcijama Vašeg tijela i imat će ljepši oblik. Uspješno smanjivanje grudi smanjit će fizičke problem, a moći ćete se baviti sportskim aktivnostima bez da Vas u tome ograničavaju velike grudi.

Nakon operativnog zahvata preporučuje se nositi poseban grudnjak sljedećih 6 tjedana.

Smanjivanje grudi može se napraviti u bilo kojoj dobi, ali preporučuje se čekati dok se grudi u potpunosti ne razviju. Iznimka su slučajevi pacijentica koje pate od juvenilne hipertrofije dojki, odnosno pretjeranog rasta grudi u pubertetu. Ove pacijentice mogu se odlučiti za operaciju u kasnijim tinejdžerskim godinama.

Rezultati su uglavnom trajni. Veličina grudi ostat će ista ukoliko se tjelesna težina značajno ne promijeni. Zbog gravitacije i starenja grudi će se s vremenom promijeniti kao što je to slučaj s bilo kojim normalnim grudima.


Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka