Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom

Povećanje grudi vlastitim masnim tkivom

Prijenos masnog tkiva, također poznat kao oblikovanje masnog tkiva ili lipofiling kirurški je postupak u kojem se masno tkivo uzima liposukcijom i potom koristi za obnavljanje konture tijela dodajući volumen (povećavanje) na mjestima s nedostatkom mekog tkiva.

Samim postupkom ostvaruju se dva cilja - uklanjane masnih naslaga sa željenih regija i povećanje dojki.

Zahvaljujući napretku znanosti, ako pričamo o oblikovanju masnog tkiva, povećanje grudi koristeći Vaše vlastito masno tkivo postala je sigurna i valjana alternativa implantatima, a što je naročito bitno za pacijentice koje nisu sklone silikonskim implantatima. Prijenos masnog tkiva može se koristiti dakle, u slučajevima kada je mastoplastika s implantatima ili neprikladna ili je pacijent smatra neprihvatljivom.

Lipofiling se vrši u tri koraka: Uzimanje adipoznih (masnih) tkiva s donorskog mjesta pomoću liposukcije, nakon čega se dobivene masne stanice centrifugiraju u posebnom aparatu, a potom slijedi transfer masnih stanica u područje dojki. Navedenim postupkom dobiva se maksimalno prirodan izgled dojki.

Masno tkivo može se prikupiti s bilo kojeg dijela tijela na kojemu se sakupljaju masne naslage, no uglavnom se uzima s abdomena, kukova, koljena ili bedara. Na području s kojega se prikuplja masno tkivo možete vidjeti dodatne pozitivne promjene budući da se to mjesto preoblikuje tijekom liposukcije.

Studije pokazuju da što veći broj masnih stanica treba doći u izravan kontakt s tkivom primatelja kako bi dobile dovoljno kisika i nutrijenata potrebnih za preživljavanje. Stoga prenosimo samo male količine masnog tkiva u mala područja tkiva primatelja kako bismo osigurali konzistentne rezultate. Masne stanice koje prežive proces prijenosa rastu i povećavaju volumen grudi.

Očekivani trajni volumen je 60-80 % prenesene masti zbog resorpcije dijela masnih stanica.

Ožiljci su neprimjetni i period oporavka nakon zahvata je kratak te grudi nakon zahvata imaju prirodan oblik i djeluju prirodno na dodir.

Nakon operativnog zahvata preporučuje se nositi poseban grudnjak sljedećih 6 tjedana i izbjegavati fizičke napore.

Lipofiling je moguće obaviti uz korištenje lokalne ili opće anestezije.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka