Podizanje grudi

Podizanje grudi

Izgled grudi se mijenja starenjem, gubitkom elastičnosti kože i promjenama kroz koje tijelo prolazi. Grudi se tijekom godina prirodno spuštaju, pogotovo nakon poroda, dojenja, ili velikih oscilacija u tjelesnoj težini, te gube svoju normalnu punoću i oblik. Hormonalne promjene i trudnoća također imaju ulogu u procesu opuštanja grudi.

Mastopeksija (podizanje grudi) je kirurška metoda kojom se dojkama daje novi izgled, čvrstoća i položaj. Odličan je izbor nakon trudnoće, dojenja, gubitka tjelesne težine ili elastičnosti kože kad dojke promjene svoj izgled i čvrstoću te se počinju spuštati, a može se kombinirati i s povećanjem dojki. Obično se ova kombinacija radi kod žena kod kojih postoji značajan gubitak tjelesne težine ili nakon trudnoće. Kod pacijentica s opuštenim grudima vrlo često su povećane areole (pigmentirani dio dojki oko bradavice), te se prilikom operacije treba učiniti i korekcija areola.

Sama operacija traje 2-3 do sata i izvodi se u općoj anesteziji. U slučaju blagog spuštanje dojki dovoljan će biti samo rez oko areole bradavice koji je gotovo nevidljiv. U slučaju blage do srednje spuštenosti dojki, uz rez oko areole bit će potreban i vertikalan rez prema dolje dok će u slučajevima najizraženije spuštenih dojki biti potreban rez u obliku sidra koji je sakriven u prirodnoj brazdi ispod dojke.

Kandidatkinje za operaciju su žene različite dobi nezadovoljne oblikom i položajem grudi na prsnom košu, veličinom i položajem bradavica koje mogu biti spuštene ispod donje brazde grudi ili gledaju prema dolje. Ove pacijentice mogu imati opuštenu kožu grudi, kao i izraženi višak kože.

Nakon konzultacije, pregleda i uzimanja anamneze te ovisno o dobi pacijentice, stupnju opuštenosti grudi, elastičnosti kože i obujma žljezdanog tkiva, liječnik određuje plan zahvata.

Nakon samog zahvata najčešće se postavljaju drenovi koji se sljedeći dan odstranjuju. Oporavak nakon operacije podizanja grudi je individualan, ali ovisi i o zahtjevnosti operacije. Povratak svakodnevnim aktivnostima očekuje se nakon 2 do 3 tjedna, a s većim naporima potrebno je pričekati dok ne završi proces oporavka od otprilike 6 tjedana. Preporučuje se mirovanje dva dana, a prva dva tjedna treba izbjegavati fizičke napore. Nakon operativnog zahvata preporučuje se nositi poseban grudnjak.

Šavovi koji se koriste u ovom operativnom zahvatu se nalaze ispod kože i organizam će ih postupno razgraditi, te ih stoga nije potrebno vaditi. Rezultati mogu potrajati doživotno, ali u slučaju velikog dobitka ili gubitka kilaže, trudnoće, kao i prirodnog procesa starenja moguće je da se koža grudi prirodno opusti. Važno je imati realistična očekivanja, ali i pridržavati se uputa liječnika.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka