PiQo4 laser

PiQo4 laser - nova revolucionarna tehnologija za uklanjanje tetovaža i pigmentacija od sad vas očekuje ekskluzivno u Poliklinici Milojević

U Poliklinici Milojević, očekuje vas nova usluga koja će razveseliti mnoge.

Naime, po prvi put u Hrvatskoj dostupni su nam tretmani revolucionarnim PiQo4 laserom koji koristi piko tehnologiju za uklanjanje pigmentacija i tetovaža.

Ne bi li se riješili neželjenih tetovaža, klijenti su do sada bili primorani odlaziti čak i do Sjedinjenih Američkih Država ili Dubaija. Riječ je o najnovijoj i trenutno najboljoj tehnologiji na svijetu, a od sad je dostupna i u Zagrebu.

Slika Tetovaza
PrijePrije
PoslijePoslije
Prije
Poslije

PiQo4 revolucionarna je nova tehnologija, odobrena od strane FDA za uklanjanje benignih pigmentiranih lezija poput melazme, uklanjanje tetovaža i obnavljanje kože.

Neželjena tetovaža, kao i tamne mrlje, nešto je što može stvoriti osjećaj frustracije, nezadovoljstva, čak i srama, i već dugo na tržištu postoje uređaji koji manje ili više uspješno iste i uklanjaju, međutim, kada je uređaj opremljen samo Q-Switched i Nd: YAG tehnologijom, nije moguće tako efikasno i brzo ukloniti tetovaže.

Q-Switched laseri starije generacije koriste nanosekunde, dok PiQo4 koristi i nano i pikosekunde. Dr. Milojević slikovito je to objasnio na sljedeći način, "Možemo zamisliti nanosekunde kao veliku metalnu kuglu koja stijene pretvara u sitnije kamanje, a pikosekunde kao vrlo precizni alat koji onda to kamenje pretvara u prah.”

Slika2

Hiperpigmentacije

Hiperpigmentacija je pojam koji opisuje područja neujednačene pigmentacije na koži.

Hiperpigmentacija se pojavljuje u obliku tamnih mrlja koje kožu čine neujednačenom. Mnogo je vrsta hiperpigmentacija, kao primjerice prirođene pigmentacije, sunčane pjege, staračke pjege, melazme i ostale dermalne pigmentirane lezije.

Iako lijek za hiperpigmentacije još ne postoji, na temelju nevjerojatnih rezultata možemo reći da je PiQo4 uzbudljiva nova opcija za učinkovito i sigurno liječenje hiperpigmentacija za pacijente svih tipova kože.

Dermatolozima se vrlo često obraćaju pacijenti s melazmom. Najčešće su to žene od dvadesetih do četrdesetih godina, s kožom slabije sposobnosti tamnjenja. Ponekad se radi o ženama koje koriste kontracepciju, ili su nedavno rodile. Tamniji smeđi pigment simetrično se pojavljuje na jagodicama, gornjoj usni, mostu nosa, na sredini čela i preko sljepoočnica, a rijeđe na vrhu nosa ili ispod čeljusti.

Melazma nije potpuno istražena i još je tu puno nepoznanica, ali poznato je da izlaganje suncu (UVA zrake kao i vidljivo svjetlo), trudnoća, kontracepcija, pa čak i hormonalne promjene povezane s menopauzom mogu potaknuti melanocite na proizvodnju prekomjernog pigmenta u područjima melazme. Stanje je i genetski uvjetovano, a iako se ne može u potpunosti izliječiti , može se ublažiti pravilnim liječenjem u kombinaciji sa zaštitnim mjerama.

Nažalost, previše pacijenata je izvrgnulo su svoje lice agresivnim kemijskim pilinzima u kozmetičkim salonima, koji su pojačali upalu, crvenilo ili iritaciju kože i zapravo melazmu učinili još tamnijom.

Melazma može nestati nakon što žena rodi ili prestane uzimati kontracepcijske pilule, ali mnoge žene muči desetljećima ili doživotno. Lokalna sredstva ne djeluju na svakog pacijenta s melazmom i sigurno je svakom liječniku frustrirajuće je imati pacijenticu koja se iznova vraća u ordinaciju, a da ne vidi značajne rezultate.

"Topikalni lijekovi pomažu, ali ne toliko kao laser", rekao je dr. David J. Goldberg, istaknuti dermatolog s ordinacijama u New Yorku i New Jerseyju koji je poznat po svojim iznimnim tehnikama s estetskim svjetlom i laserskom opremom. "Dok pacijentica dođe do mene, isprobala je lokalne kreme, ali nisu djelovale. Većina pacijenata s melazmom koji nisu imali koristi od topikalnih lijekova reagirat će na lasere”, rekao je dr. Goldberg. "Rekao bih da su laseri kolač, a kreme glazura.”

PiQo4 može tretirati cijelo lice od duboke pigmentacije poput melazme za manje od 15 minuta.

Upuštajući se u prvu studiju koja bi se bavila liječenjem pigmenta melazme i vaskularnih problema, 17 ispitanica dr. Goldberga, u rasponu od 30 do 55 godina, napravilo je tri tretmana aparatom PiQo4. Na jednoj strani lica tretiran je samo pigment, a s druge strane pigment i vaskularne komponente. Iako dr. Goldberg također preporučuje kreme za sunčanje i kreme za izbjeljivanje uz laser prilikom liječenja melazme, on u svojoj studiji nije koristio lokalne tretmane jer je htio htjeli vidjeti što će laser sam po sebi učiniti.

"Eto, iako je pigmentna strana bila poboljšana, nije bila poboljšana kao s druge strane, gdje smo istovremeno rješavali pigmentne i vaskularne probleme", sretno je izvijestio dr. Goldberg.

"Melazma je oduvijek bila vrlo težak problem pigmentacije za liječenje, i on je u porastu. Za ovaj sve veći problem pronašli smo rješenje. Dvije valne duljine s PiQo4 rade bolje od bilo čega što smo radili prije.” Ističe dr. David Goldberg.

slika 3

Tetovaže

Uz četiri valne duljine (1064 nm, 532 nm, 650 nm i 585 nm), PiQo4 sustav je "senzacionalan za uklanjanje tetovaža u svim bojama” rekao je dr. Goldberg, koji je bio jedan od prvih koji je koristio Lumenis PiQo4 stroj u Sjedinjenim Državama.

Pružajući trostruku vršnu snagu od starijih lasera, PiQo4 omogućuje liječnicima rad s 15 mm u odnosu na veličinu točke od 2 do 4 mm, što značajno ubrzava vrijeme liječenja. Prosječna tetovaža može se tretirati za 30 sekundi ili manje. Štoviše, valne duljine 1064 nm i pikosekundni laserski impulsi sigurni su i učinkoviti za maslinaste ili tamnije tipove kože, dok su ostali sustavi ograničeni na svjetlije tipove .

Četiri valne duljine osiguravaju veću sposobnost spajanja vrste i dubine pigmentacije s odgovarajućom valnom duljinom.

Uz PiQo4, ostvarujete brže rezultate tretmana uz njihovo kraće rajanje. PiQo4 nudi veličinu točke do 15 mm, u rasponu od 2 mm do 15 mm, jednu od najvećih ujednačenih veličina mjesta u današnjoj industriji estetike.

Slika muska leda

Veće veličine mjesta PiQo4 omogućuju dublje održavanje prodiranja u dermis i bolje raspršivanje pigmenta ili ugrađenih čestica tinte. Studije su pokazale da tretman s velikom količinom mrlja pri niskim fluencijama značajno smanjuje pojavu mjehura, promjene boje ili ožiljaka na površini kože, budući da se energija širi na šire područje. Kako svaka boja pigmenta apsorbira određenu valnu duljinu, PiQo4 nudi četiri valne duljine kako bi tretirao najširi raspon boja pigmenta/tetovaža, na najširem rasponu tipova kože. Njegove četiri valne duljine - 1064 nm, 532 nm, 650 nm i 585 nm - ciljaju na devet najčešće korištenih boja tetovaža u rasponu od svijetlo narančaste do tamno crne, dakle crnu, plavu, crvenu, ljubičastu, zelenu i žutu.

Tretmani traju svega par minuta, čak i kada se radi o relativno velikim tetovažama, a osjećaj boli, uz lokalnu anesteziju u vidu kreme ili lokalne anestezije koja se nanosi prije samog tretmana, sveden je na minimum.

Ovisno o veličini tetovaže i intenzitetu pigmenta potrebno je nekoliko tretmana za potpuno uklanjanje tetovaže.

Ono što je također prednost PiQo4 tehnologije, jest da uklanja i neprofesionalne tetovaže, što prijašnjim tehnologijama nije bilo moguće.

PiQo4 je revolucionarno rješenje koje nudi novi pristup za sveobuhvatno obnavljanje kože, temeljeno na fotoakustičkoj energiji. Sada je rješenje za toniranje PiQo4 postalo još svestranije sa svojim novim PicoFractional tretmanom, koji nudi pomlađivanje kože uz poboljšanu neokologenezu i nula zastoja.

slika 4

Predstavljamo PicoFractional - fotoakustični frakcijski laser

PicoFractional, koristi pretvorbu svjetlosti u zvučne valove za stvaranje sitnih rupa duboko unutar dermisa što je poznato kao laserski inducirani optički slom (LIOB).

Kliničke studije su pokazale da je optimalna metoda za razbijanje pigmentnih čestica tretirati ih i nano i pikosekundnim laserskim impulsima.

Prvo, nanosekundni impulsi se koriste za isporuku kratkih naleta energije koji razgrađuju veće i dublje čestice pigmenta ili tinte. Zatim se područje ponovno skenira pikosekundnim impulsima koji rastavljaju manje i pliće čestice. Nano+ trajanje impulsa u pikosekundama daje daleko bolje rezultate od korištenja bilo koje od tehnologija samostalno.

Fotoakustična zraka stvara tlačne valove, namijenjene iniciranju pojačanog upalnog odgovora zacjeljivanja što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina. Sve to bez toplinskih ozljeda.

Tako PiQo4 i PicoFractional pružaju dubok rezultat. Brže i bolje zacjeljivanje smanjuje vrijeme oporavka.

Fractional, djelujući na kolagen i elastin djeluje na pomlađivanje kože i uklanjanje bora, uklanjanje ožiljaka, te popravlja kožu oštećenu suncem. Potrebna su 3 tretmana, svaki u razmaku od 4 tjedna, a oporavak je minimalan u vidu blagog crvenila kože koje brzo prolazi.

Hollywood Carbon Peel

Tretman koji je odsad također dostupan u Poliklinici Milojević, a izvodi se uz pomoć PiQo4 uređaja je Hollywood Carbon Peel. Navedeni tretman ime je dobio zbog svoje popularnosti među holivudskim zvijezdama, što ne čudi, budući da nakon nanošenja crne karbon maske i uklanjanja iste laserom, ten ostaje besprijekoran, poput porculana.

PiQo4 i PicoFractional preporučuju se i za tretiranje:

 • Tetovaže tamnom tintom
 • Tetovaže tintom u boji
 • Lentigine
 • Rođeni biljezi iz café-au-lait
 • Pigmentirane lezije
 • Melazma
 • Obnova kože
 • Ožiljci od akni
 • Bore
 • Nepravilnosti kože
 • Linija i bora lica (ritide)
 • Pomlađivanje i zatezanje kože
 • Oštećenja od sunca
 • Pigmentacija kože povezane s fotostarenjem
slika 4

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka