Onkoplastična i rekonstrukcijska kirurgija dojke

Onkoplastična i rekonstrukcijska kirurgija dojke

Kirurški tim poliklinike ima višegodišnje iskustvo u liječenju dobroćudnih i zloćudnih tumora dojke, uključujući sve onkološke i plastično-rekonstrukcijske kirurške zahvate.

Manje dobroćudne tvorbe odstranjuju se u lokalnoj ili kratkotrajnoj općoj anesteziji, a pacijentice najčešće istog dana odlaze kući. Ukoliko je potrebno, odnosno ako je tvorba vrlo mala, može se obilježiti žicom vodilicom.

U slučajevima zloćudnih tumora dojke moguće je, ovisno o individualnom stanju pacijentice, učiniti poštedan ili radikalan kirurški zahvat.

Poštednim
kirurškim zahvatom odstranjuje se dio dojke i prvi limfni čvorovi pazuha (čvorovi čuvari, eng. sentinel lymph nodes - SLN). Defekt nakon odstranjenja tkiva dojke popunjava se remodelirajućim, tzv. onkoplastičnim kirurškim zahvatom, kojim dojka dobiva prirodan oblik bez defekata i "skvrčenja". Upravo je kod ovakvih zahvata nužno iskustvo operatera i tima, kako bi se uz radikalnost zahvata ostvario i zadovoljavajući estetski učinak.

Radikalnim kirurškim zahvatom odstranjuje se cijela dojka, s ili bez poštede kože i bradavice, a rekonstrukcija se može učiniti pri onkološkom zahvatu ili odgođeno, nakon adjuvantnog onkološkog liječenja. Rekonstrukcija se može izvesti implantatom ili vlastitim tkivom, u jednom ili dva akta, pri čemu se postupak rekonstrukcije prilagođava, kako daljnjem onkološkom liječenju, tako i željama pacijentice. Veće dojke najčešće se rekonstruiraju u dva zahvata: u prvom zahvatu se postavlja ekspander koji se postupno puni tekućinom, a po postizanju zadovoljavajućeg volumena izvodi se druga operacija pri kojoj se ekspander zamjenjuje trajnim implantatom. Kada je potrebno može se učiniti kirurška rekonstrukcija bradavice, a završni se estetski rezultat može pospješiti 3D tetovažom. Ovisno o anatomiji može se u svrhu postizanja simetrije učiniti i korekcija druge dojke (povećanje, smanjenje ili podizanje).

Operacijski zahvati na pazušnim limfnim čvorovima mogu biti poštedni (sentinel lymph node biopsy - SLNB) ili radikalni. Poliklinika, ovisno o slučaju, omogućuje obilježavanje čvorova čuvara plavom bojom te radioaktivnim (tehnecij) ili magnetnim kontrastnim sredstvom (Magtrace). Radikalnim kirurškim zahvatom (disekcija aksile) odstranjuje se veći broj limfnih čvorova pazuha. Ovisno o individualnom slučaju, odstranjuju se jedna, dvije ili sve tri anatomske etaže limfnih čvorova pazuha.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka