Microneedling sa egzosomima

Egzosomi - neizostavni u regeneraciji kože

Starenje, stres, kožna oboljenja ili ozljede, sve su to promjene na koži koje zahtijevaju duži proces regeneracije. Koža se obnavlja s pomoću matičnih stanica, a najnovija istraživanja pokazala su da matične stanice mogu itekako utjecati na ubrzani proces regeneracije kože.

Egzosomi su mezenhimalne matične stanice izvedene iz adipocita, stanica koje grade masno tkivo. To su pluripotentne stanice sa sposobnošću diferencijacije u mezoderm, ektoderm i endoderm kao i s nevjerojatnim potencijalom regeneracije svih tkiva, uključujući i kožu. Egzosomi predstavljaju novu, revolucionarnu metodu regeneracije i pomlađivanje kože. Oni nadmašuju ostale anti-aging procedure zbog svog dugog poluživota, što osigurava njihovu stabilnost uz biokompatibilnost, neimunogenost i dugotrajnu kontroliranu isporuku aktivnih sastojaka.

Ključni u regeneraciji kože, egzosomi će pomoći u zacjeljivanju kože poput ožiljaka od akni, opeklina, ožiljaka nakon trauma i kirurških zahtjeva te anti-aginga. Koži vraćaju elastičnost, vlažnost, potiču stvaranje novih, mladih krvnih žila koje hrane kožu, što sinergističkim djelovanjem rezultira vraćanjem zdravog, svježeg, pomlađenog i blistavog izgleda kože bez pretjeranog dodavanja volumena i promjena prirodnih kontura lica.

Pripravci egzosoma obiluju proteinima, DNA, RNA, faktorima rasta i antioksidansima. Ove komponente sudjeluju u brojnim procesima koji rezultiraju zdravijom, pomlađenom, hidriranom i blistavom kožom. Njihova djelotvornost ovisi o području na koje djeluju. Pa tako egzosomi na mjestu svježe ozljede djeluju na ubrzavanje reepitelizacije, a kod završene reepitelizacije potiču proces stvaranja ožiljka. Osim proliferacije, egzosomi povećavaju staničnu migraciju fibroblasta, zbog čega je oporavak kože nakon mehaničkih, upalnih i drugih oštećenja kože, značajno brži.

Egzosomalna terapija novi je korak u regenerativnoj medicini, liječenju dermatitisa, ali i u području estetske i anti-age medicine gdje pomaže u kontroli i usporavanju procesa starenja kože. Novi egzosomi nastaju u laboratoriju u čistom obliku, bez potrebe za dodavanjem konzervansa ili stabilizatora. Čisti egzosomi ne izazivaju reakciju imunološkog sustava, a njihov regenerativni potencijal vrlo je visok. To znači da su rezultati vidljivi, a ovo je vrlo visokoučinkovit tretman na zadovoljstvo i liječnika i pacijenta. Egzosomi dostupni u obliku sterilnih biorevitalizacijskih otopina temeljeni na visokoj koncentraciji egzosoma, aminokiselina, peptida, kolagena, faktora rasta, hijalurona i sastojaka s antioksidativnim djelovanjem.

MG-EXO-SKIN™ je osmišljen kao nadopuna postupcima mikroiglicama i mezoterapiji u klinici. Također je prikladan za korištenje kao lokalni serum nakon lasera i drugih profesionalnih tretmana pomlađivanja. Međutim, kao prvi u svijetu, zahvaljujući svom snažnom aktivnom sastojku - egzosomima, Dp Dermaceuticals™ MG-EXO-SKIN™ mijenja pravila igre.

S oko 7000 egzosoma koji se mogu smjestiti na kraju samo jedne 33G Dermapen 4™ igle, automatizirani microneedling je najučinkovitiji mehanizam isporuke egzosoma u kožu, bez ugrožavanja egzosoma.

Kombinirana terapija omogućuje regenerativnim sposobnostima Egzosoma da ubrzaju rezultate microneedlinga kako bi se poboljšala mnoga stanja kože uključujući oštećenu suncem, starenje, rosaceu i pigmentaciju.

Kako bi se dodatno povećali rezultati kliničkih postupaka s MG-EXO-SKIN™, pacijenti moraju kod kuće nastaviti s protokolima pomlađivanja kože s Dp Dermaceuticals™ EXO-SKIN™.

Ova kombinacija tretmana i kućne njege pruža iznimnu snagu u regenerativnoj medicini, revolucionirajući estetske postupke, zdravlje kože i kvalitetu.

PREDNOSTI EGZOSOMA

 • Maksimalni potencijal regeneracije kože
 • Pospješuje prirodnu obnovu stanica, koža je vidno pomlađena
 • Dokazano pomaže smanjiti pojavu starenja kože, pigmentacije i rozaceje
 • Promiče normaliziranu i mladenačku regeneraciju
 • Obnavlja i osvježava za revitaliziranu funkciju
 • Tretman je pogodan za sve tipove kože
 • Promiču regulirano zacjeljivanje rana
 • Pospješuju sintezu kolagena i elastina
 • Podržavaju staničnu diferencijaciju
 • Pospješuju angiogenezu
 • Inhibiraju zacjeljivanje brazdi

Ključni sastojci su egzosomi, mezenhimske matične stanice (MSC), hijaluronska kiselina/HylaFuse™ 35 mg/ml HA, vitamin C, cink i vitamin B5.

Učestalost tretmana je svakih 4 do 6 tjedana, odnosno 4 do 6 tretmana ili do postizanja željenih rezultata.

Posttretman: Nakon podvrgavanja tretmanu potrebno je EXO-SKIN™ uvrstiti u svoju jutarnju i večernju rutinu.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka