Matične stanice

Inovativni tretman matičnim stanicama protiv ćelavosti i za pomlađivanje kože

Nova tehnologija Rigenera HBW

Naša poliklinika sada u paleti ponude tretmana ima vrhunsku, jedinstvenu, brzu i učinkovitu metodu za regeneraciju tkiva Rigenera HBW. Brand je nastao 2013. godine u Italiji, a danas je prisutan u više od 30 zemalja diljem svijeta. Rezultat je to više od deset godina biotehnoloških istraživanja i inovacija u području regenerativne medicine. Premda je izvorno nastala kao metoda liječenja u dentalnoj medicini, Rigenera se danas se primjenjuje za zacjeljivanje rana, kao i u rekonstruktivnoj plastičnoj kirurgiji. Usto, naširoko se koristi u estetskoj medicini za liječenje androgene alopecije i za pomlađivanja kože lica, vrata, dekoltea i ruku.

Matične stanice iz vlastitog tkiva za regeneraciju i pomlađivanje kože

Kako funkcionira? U poliklinici vam liječnik uzme sićušan komad tkiva s mjesta na tijelu koje nije vidljivo, npr. iza uha. To je potpuno bezbolno jer se radi u lokalnoj anesteziji. Tkivo se stavlja u aparat Rigeneracons, što je sterilna kapsula za fragmentaciju. Automatizirani sustav za uzimanje i fragmentiranje tkiva odvaja matične stanice za nekoliko minuta, koristeći patentiranu opremu koja stvara suspenziju spremnu za mikro-injektiranje u područje koje treba regenerirati.

Taj mehanizam automatske mehaničke fragmentacije ispitan je u brojnim kliničkim i znanstvenim istraživanjima koja su pokazala da se autologne stanice manje od 50 mikrona mogu primijeniti za obnovu i pomlađivanje kože. U uzorku je koncentracija matičnih stanica veća i od 80%. Te stanice imaju regenerativne sposobnosti kao što su zacjeljivanje rana, antioksidativna zaštita i djelovanje protiv bora. Potom se postupkom mezoterapije, tj. tankim iglicama, sadržaj kapsule injektira u željeno područje. Stimulira se prirodni proces obnove tkiva. Postupak traje 30 do 45 minuta i nema nuspojava.

Riginera - foto

Koje su prednosti?

Mehaničkom fragmentacijom tkiva dobivamo vlastite žive stanice tj. darivatelj i primatelj je ista osoba te nema odbacivanja tkiva i dodatnih komplikacija. Metoda je minimalno invazivna, a rezultati sigurni. Tako dobiveni mikrotransplantati mogu se upotrijebiti za regeneraciju oštećenih područja, npr. ožiljaka, opekotina, bora kao i za generalno pomlađivanje lica, vrata, dekoltea ili ruku.

Liječenje alopecije

Rigenera se široko primjenjuje za sprečavanje daljnjeg razvoja ćelavosti, naročito muške, ali i ženske nastale npr. zbog hormonalnog disbalansa. Aparat Rigenera HBW tehnološko je čudo jer koristi 600 oštrica odjednom (namjesto jednog kirurškog skalpela) i tako se fragmentacija tkiva događa već prilikom uzimanja komadića za injektiranje.

Uzorak se uzima tamo gdje je kosa najgušća jer ima najviše folikula, najčešće s potiljka. Suspenzija koja se dobije u automatiziranom, zatvorenom sustavu, može sadržavati između 50.000 i 100.000 matičnih stanica po mililitru. Potom se taj sadržaj injektira u odabrano područje vlasišta mikroinjekcijama. Tako injektirane matične stanice potiču aktivaciju metabolizma folikula dlake. Ubrzo se vidi poboljšanje kvalitete kose i postupno povećanje gustoće u tretiranom području.

Rezultati su vidljivi već za mjesec dana, a puni efekt za 4-5 mjeseci. Po potrebi, postupak se može ponoviti za 8 do 12 mjeseci. U slučaju obimne ćelavosti, postupak se može ponoviti 2 ili 3 puta u intervalima od 30 ili 40 dana.

Znanstveno utemeljena metoda

Rigenera je tehnologija koja koristi znanstvena istraživanja kojima je dokazano da se oštećeno tkivo može liječiti vlastitim stanicama. Postupkom fragmentacije uzorak tkiva u kapsuli se pretvara u prah, ali stanice zadržavaju vitalnost i faktore rasta i zato se odmah injektiraju u odabrano područje. Rigenera ima sve potrebne certifikate i odobrenje FDA.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka