Abdominoplastika

Abdominoplastika

Abdominoplastika je zahvat je kojim se odstranjuje višak kože i masnog tkiva na trbuhu nastao uglavnom uslijed velikog povećanja tjelesne težine ili velikog gubitka iste. Višak kože i masnog tkiva u području trbuha može predstavljati veliko estetsko i psihičko opterećenje, ali može dovesti i do značajnih zdravstvenih poteškoća.

Odlična je to metoda ako se dijetom i vježbom ne može popraviti ozbiljna opuštenost mišića do koje vrlo često dolazi nakon nekoliko trudnoća. Cilj operacije je redukcija masnog tkiva na trbuhu i formiranje estetski prihvatljivog izgleda - ravnije i napetije trbušne stijenke.

Sam zahvat može se kombinirati s liposukcijom, a ponekad se, ako je potrebno, mogu i rekonstruirati razdvojeni mišići trbušne stijenke. Razlikujemo više vrsta abdominoplastike, ovisno o problematici.

Tijekom standardne abdominoplastike, uklanja se višak kože i masnog tkiva trbušne stijenke između područja prepona i pupka. Mišići abdomena se zatežu, a koža se zašije. Ožiljak se nalazi u području donjeg dijela abdomena, iznad razine stidnih dlaka i oko pupka. Sam zahvat traje oko tri sata, drenovi se najčešće odstranjuju sljedeći dan.

S minimalnom abdominoplastikom uklanja se manji višak kože ispod pupka, nakon čega ostaje maleni ožiljak iznad linije stidnih dlaka. Oko pupka ne ostaje ožiljak. Istovremeno je moguće ispraviti labavost ili herniju u području trbušne stijenke.

Sa cirkumferentnom abdominoplastikom, uklanja se višak kože i masnog tkiva s područja bokova i leđa tako da se ožiljak nalazi oko bokova prema području donjih leđa.

Kod vertikalne abdominoplastike, koja se naziva i fleur-de-lis abdominoplastika (zbog oblika ljiljana), standardnoj abdominoplastici dodaje se vertikalni rez kako bi se smanjio višak kože duž cijelog opsega abdomena. Dolazi do nastanka dodatnog vertikalnog ožiljka koji se širi prema gore u odnosu na horizontalni rez sve do područja iznad pupka.

Tipični pacijenti su žene s viškom kože u području abdomena koja je nastala kao posljedica trudnoće, žene ili muškarci sa slabim abdominalnim mišićima i izbočenim trbuhom. Pacijenti koji vježbajući ne uspijevaju zategnuti kožu na trbušnoj stijenki i koji ne mogu postići gladak i ravan abdomen, također su odlični kandidati za ovaj zahvat. Pacijenti koju su izgubili veliku tjelesnu masu kandidati su za posebnu vrstu vertikalne abdominoplastike ili za postupak podizanja donjeg dijela tijela.

Oporavak uglavnom ovisi o složenosti samog postupka. Nakon operacije možete očekivati umjerene bolove koji se olakšavaju primjenom tableta protiv bolova. Nakon tjedan ili dva moći ćete obavljati lagane aktivnosti bez osjećaja neugode. Bavljenje sportom neće biti moguće barem pet tjedana, pogotovo u slučajevima kada su mišići abdomena zategnuti uz pomoć šavova.

Preporuka je nošenje steznika oko abdomena, koja pomaže smanjiti oticanje i doprinosi osjećaju ugode tijekom prvog mjeseca nakon operacije.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka