Dr. Ivana Prkačin

Dr. Ivana Prkačin

Podaci o životu

Doc. dr.sc. Ivana Prkačin (rođ. Ljubičić), je rođena u Splitu 24. lipnja 1984. godine. U istom gradu je završila osnovnu školu i I. jezičnu gimnaziju. Godine 2003. je upisala Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu na kojem je diplomirala 2009. godine. Potom 2010. godine odrađuje obavezni pripravnički staž doktora medicine pri DZ Splitsko-Dalmatinske županije te iste godine polaže i stručni ispit pred ispitnom komisijom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske.

U veljači 2011. godine započinje specijalizantski staž na području dermatologije i venerologije pri Klinici za kožne i spolne bolesti Kliničkog bolničkog centra "Sestre milosrdnice". Tijekom trajanja istog u akademskoj godini 2012./2013. godine je odslušala Stručni poslijediplomski studij iz dermatovenerologije. Iste akademske godine upisuje poslijediplomski doktorski studij "Biomedicina i zdravstvo" pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Specijalistički ispit na području dermatologije i venerologije polaže 12.03.2015. godine. Nakon završenog specijalističkog studija se zapošljava pri matičnoj instituciji te je od tada zaposlena kao specijalist dermatologije i venerologije u Klinici za kožne i spolne bolesti KBC Sestre milosrdnice.

Dana 17. lipnja 2019. obranila je na Medicinskom fakultetu Sveučilište u Zagrebu, doktorsku disertaciju pod naslovom: «Pojavnost mutacije gena BRAF u displastičnom nevusu i melanomu in situ» pod stručnim vodstvom mentora akademkinje Mirna Šitum te komentora docenta Ivana Šamiju. Područje znanstvenog i stručnog interesa joj je dermatološka onkologija i medicinska kozmetologija.

Dne. 23.10.2019. Matični odbor prihvatio je prijedlog Fakultetskog vijeća Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te na 17. sjednici održanoj 23. listopada 2019. godine izabrao pristupnicu u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika.

Dne. 17.06.2020. godine imala je nastupno predavanja na Medicinskom fakultetu u Splitu te postaje Docent na Katedri za humanistiku MEF u Splitu, te je redoviti predavač na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu.

Dne. 21.11.2023. položila je subspecijalistički ispit iz dermatološke onkologije tijekom kojeg je pohađala Specijalistički poslijediplomski studij iz područja Onkologije.

Do sada je kao autor i koautor objavila više od 20 znanstveno-istraživačkih članaka u znanstvenim časopisima te oko tridesetak kongresnih priopćenja u knjigama sažetaka. U Školi za medicinske sestre Mlinarska održavala je nastavni plan iz dermatovenerologije te sudjelovala u organizaciji kongresa i simpozija Klinike za kožne i spolne bolesti KBC Sestre milosrdnice. Pohađala je brojne tečajeve edukacije dermatovenerologije u organizaciji Europske Akademije dermatovenerologa (EADV) te je dobitnica stipendije za specijalizante dermatovenerologije EADV-a.

Aktivno se služi engleskim i talijanskim jezikom. Udana je te je majka troje djece.

Članica je Hrvatske liječničke komore, Hrvatskog katoličkog liječničkog društva te Europske Akademije dermatologije i venerologije (EADV).

Uže područje djelovanja su joj dermatološka onkologija i dermatološka kozmetologija.

Od 2021. godine radi kao dermatolog i venerolog u Poliklinici Milojević.

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka