Estetski liječnik Nikola Milojević: "Lice tretiram poput slikara ili kipara, i s malim dozama postižu se odlični rezultati"
Estetski liječnik Nikola Milojević: "Lice tretiram poput slikara ili kipara, i s malim dozama postižu se odlični rezultati" 11. travnja, 2024.

Gloria predstavlja vlasnika Poliklinike Milojević u Zagrebu i osnivača kongresa TAMC, dr. med. Nikolu Milojevića:

Moglo bi se reći da sam bio predbilježen za karijeru u estetskoj medicini jer sam uz nju odrastao. Moj otac, prof. dr. Boško Milojević, bio je jedan od pionira moderne estetske plastične kirurgije, a 1967. u Zagrebu je otvorio prvu privatnu kliniku za estetsku kirurgiju u istočnoj Europi. Još godinama prije otvaranja klinike otac se bavio idejom da spoji estetsku kirurgiju s kozmetologijom i osnuje medicinski spa centar. Stoga je potaknuo moju majku Dubravku da ode na studij kozmetologije u Veliku Britaniju. Zaljubila se u London te smo se kasnije tamo i preselili. Majka je naposljetku u Londonu pokrenula posao s kozmetičkim salonima, a otac je nastavio raditi u Zagrebu.

Preseljenje u London...

... u mnogočemu je utjecalo na moj životni i poslovni put. Tamo sam završio osnovnu i srednju školu te upisao studij medicine želeći postati estetski plastični kirurg poput oca. No, on je iznenada preminuo kad sam bio na trećoj godini studija, što me teško pogodilo. Diplomirao sam medicinu te nastavio sa specijalizacijom iz kirurgije, ali više nisam bio motiviran bez oca koji mi je bio veliki uzor. Čak sam razmišljao da posve odustanem od medicinske struke, no u to vrijeme oko mene se počela rađati nova estetska medicina. Shvatio sam da je to moderni nastavak onoga čime se moj otac bavio te sam krenuo na edukacije o botoksu i dermalnim ilerima.

Bio sam među prvim...

... liječnicima u Londonu koji su ranih 2000-ih počeli primjenjivati botoks i filere. Najprije sam radio za veliku grupaciju estetskih klinika, napravivši čak 20.000 zahvata botoksom i filerima. Tako sam stekao reputaciju i golemo iskustvo, što mi je pomoglo da 2005. u Londonu osnujem Milo Clinic, koja je ubrzo postala jedna od vodećih klinika za estetsku medicinu u Velikoj Britaniji. A do danas sam napravio više od 60.000 injektivnih tretmana.

Povratak u Hrvatsku...

... dugo sam priželjkivao. Premda sam u inozemstvu bio vrlo uspješan, "vuklo" me doma i 2010. doselio sam se s obitelji natrag u Zagreb. Ujedno sam vidio i poslovnu priliku jer u Hrvatskoj mnogi još nisu bili upoznati s modernim estetskim metodama. Otvaranje zagrebačke poliklinike bilo je pravi izazov i zahtijevalo je velika ulaganja, no u Velikoj Britaniji već sam naučio da treba raditi promišljeno i postupno. Nakon trinaest godina ustrajnog razvoja Poliklinika Milojević na glasu je kao najnapredniji i najsveobuhvatniji centar za estetiku lica i tijela u široj regiji. Londonski Milo Clinic prenamijenio sam u platformu za medicinski turizam, za što Hrvatska ima golem potencijal.

Tajna mog uspjeha je...

... u tome što nastojim pružiti isključivo ono najbolje, kako kroz vrhunske metode i uređaje, tako i u odnosu s ljudima. Estetski zahvati ne mogu se samo odrađivati, jer svaki pacijent je drukčiji i zaslužuje poseban pristup. Moje tehnike baziraju se na tome da istančano tretiram lice, kao slikar ili kipar, pazeći na sklad i prirodnost. Već s vrlo malim dozama botoksa i filera mogu se postići odlični rezultati. Posebno mi je zadovoljstvo to što već u deset minuta filerom mogu nekome ukloniti podočnjake ili izravnati nos!

Neprestano rastemo...

... započeo sam s medicinskom sestrom i tri uređaja, a naš sadašnji tim ima 25 stručnjaka i 30-ak uređaja. U budućim planovima su i podružnice diljem Hrvatske. Osobito sam ponosan jer sam osnivač TAMC-a koji se u samo šest godina profilirao kao jedan od najcjenjenijih kongresa estetske medicine u Europi. Dovodimo najeminentnije svjetske stručnjake (na prvom kongresu bilo je 280 sudionika, a prošle godine čak 670) te ujedno educiramo javnost o postignućima u području estetike.

I sam koristim razne tretmane...

... npr. microneedling i pomlađivanje krvnom plazmom lica i vlasišta, uređaj EMSculpt za zatezanje mišića i preoblikovanje tijela, kao i uređaj CoolSculpting za smrzavanje masnih naslaga... Tako ujedno iz vlastitog iskustva mogu preporučiti pacijentima kakav je učinak onoga što nudimo u poliklinici.

Nastojim zdravo živjeti...

... jer to je temelj na koji se nadograđuje sve ostalo. Pazim na prehranu, puno se krećem, dovoljno spavam, ne pušim i redovito idem na liječničke kontrole.

Najviše mi "puni baterije"...

... kad provodim vrijeme sa svojom djecom: Hanom (16), Maxom (15) i Lucijom (8). Volim putovati, skijati i jedriti, a posebna strast mi je futsal, odnosno dvoranski nogomet. Predsjednik sam i glavni sponzor kluba Futsal Dinamo, a osnovao sam i vlastiti futsal tim Poliklinike Milojević.

U bliskoj budućnosti...

... u estetskoj medicini očekujem daljnji napredak umjetne inteligencije. Tehnologija će biti još "pametnija" pa bi jednog dana mogla u potpunosti zamijeniti kirurške zahvate. Ubrzano se razvija i longevity medicina koja se bavi dugovječnošću, što me posebno intrigira. Nadam se da sam sa svojih 52 godine "dobrodržeći" i da ću još dugo takav ostati te da u tome mogu pomoći drugima. Poliklinika Milojević jedna je od prvih estetskih klinika u Europi koja nudi personalizirane longevity konzultacije kako pomoću zdravih životnih navika i suplemenata produljiti vitalnost i snagu te pritom i lijepo izgledati.

Više pročitajte na poveznici:
Gloria.hr

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Nova Ves 17 (Centar Kaptol)
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Newsletter

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Obavijest o obradi osobnih podataka