+385 (0)1 485 4441
Zašto vam možda ipak neće pristajati Rihannine jagodice ili Angelinine usne?
Zašto vam možda ipak neće pristajati Rihannine jagodice ili Angelinine usne? 17. rujna, 2018.

Prošlog nas je mjeseca s američkog izdanja magazina Vogue promatrala Rihanna i pritom podigla dosta prašine u beauty svijetu. Ono što je uzburkalo javnost su njene izrazito tanke obrve zbog koji se povlačilo pitanje: "Vraćaju li se u modu trendovi 90-ih?".

Proporcije lica kao polazna točka

Iako su se mnogi zgražali nad Rihannim obrvama, ja sam ih simpatizirao. Možda su pretanke i ne odgovaraju njenim istaknutim jagodicama i punim usnama, no barem su potaknule razmišljanje o promjeni slijepo slijeđenih trendova. Naime, sve tretmane u estetici, sve korekcije koje stvaramo na licu, pa čak i korekcije obrva, treba izvoditi uzimajući u obzir proporcije lica. U posljednje vrijeme na ulicama viđam identična lica zbog čega mi se ponekad čini da se nalazim u seriji Zona sumraka, epizodi Eye of the Beholder, u kojoj su svi likovi izgledali zastrašujuće identično.

Obrve Care Delavigne i Angelinine usne ne pristaju svima

Jedan od posljednjih trendova koji se zadržava već nekoliko godina su guste, izražene obrve. Popularizirala ih je Cara Delevingne, poznati engleski model i glumica. Iako Carinom licu i stilu odgovaraju debele obrve, žene diljem svijeta počele su slijepo slijediti navedeni trend. Nažalost, zbog toga sam vidio mnogo loših verzija "prirodnih" obrva, ali i onih tetoviranih.

Dobio sam i mnogo upita i molbi za uklanjanje trajno tetoviranih obrva. Ono što odgovara nekom top modelu, poznatoj glumici ili pjevačici, ne znači da će odgovarati svima ostalima. Problem nastaje kada svi zahtijevaju Carine obrve, usne Angeline Jolie ili nos Kate Beckinsale, ne uzimajući u obzir ostale značajke svog lica.

Istaknuti vlastite atribute umjesto slijepog slijeđenja trendova

Nekadašnje hollywoodske zvijezde promišljeno su isticale svoje atribute, ne slijedeći svaki trend koji se pojavio. Ovalnom licu Grace Kelly savršeno su odgovarale obrve s klasično oblikovanim lukom, Sophia Loren naglašenim obrvama isticala je svoje mačkaste oči, Katharine Hepburn s izraženim jagodicama i usnama, održavala je tzv. produžene obrve koje licu daju efekt liftinga.

Zlatni rez bez pretjerivanja

Kada su u pitanju usne, djevojci s punim licem, izraženim obrazima i naglašenom bradom predivno će pristajati pune, debele usne. Isti standard ne možemo primijeniti na djevojci s uskim licem i naglašenim konturama - njoj će odgovarati usne srednje veličine, i tu nema mjesta pretjerivanju.

Iako bi po pravilima donja usna morala biti duplo veća od gornje, uvijek moramo obratiti pozornost na zlatni rez lica. Isto pravilo odnosi se na oblikovanje obraza, uklanjanje bora botoxom ili bilo koju drugu korekciju. Nekome možemo "zalediti" čelo botoxom i izgledat će fenomenalno. No to ovisi o obliku njihovih obrva, obliku očiju, koliko im je visoko čelo, kojeg je oblika… S druge strane, ukoliko muškarcu s visokim čelom apliciramo botox na području cijelog čela, izgledat će zaleđeno i neprirodno.


Ljepota se ne pronalazi u kopiranju naslovnice

Nogometno svjetsko prvenstvo također je pokazalo neke beauty trendove. Tetovaže, tetovaže posvuda. No dok na nogometnim stadionima viđamo sve više "iscrtanih" nogometaša, estetske poliklinike zaprimaju sve veći broj upita za uklanjanje tetovaža. Nekad trendovski motivi danas i nisu tako poželjni. Zaključno, preporučljivo je uložiti u očuvanje zdravlja, dobre forme i postizanje unikatnog izgleda, a ne prilagođavati se crtama lica koje nas gledaju s naslovnica magazina i objava na društvenim mrežama. Ljepota se ne može pronaći u pukom kopiranju nečijeg nosa ili obraza, koji možda u pravom životu i nije takav.


Prepoznati vlastitu privlačnost

Savjet jednog estetičara? Prepoznati privlačnost onoga što vas čini posebnima, jer beauty trendovi ne pristaju svakome jednako, a prolaze vrlo brzo, pa ako je promjena bila motivirana samo uklapanjem u nove standarde, lako dolazi do ponovnog nezadovoljstva i želje za povratkom "na staro".


Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Gundulićeva 40
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

Newsletter
Obavijest o obradi osobnih podataka