+385 (0)1 485 4441
Sve što ste htjeli znati o dermalnim filerima od A do Ž
Sve što ste htjeli znati o dermalnim filerima od A do Ž 30. rujna, 2020.

Hijaluronski dermalni fileri su uz Botox tretmane najpopularniji tretmani moderne estetske medicine.

Postali dio svakodnevice, lagan i bezopasan način da popravimo neke stvari koje nas smetaju na našem licu. Tretman dermalnim filerima je kao otići ukloniti sijedu kosu kod frizera, popraviti zube kod zubara ili ukloniti suvišne dlačice.

ANESTEZIJA nije potrebna. Ovi nekirurški tretmani ne koriste skalpel, nego tanku iglu, i sami fileri kao Restylane ili Juvederm u sebi imaju male količine anestezije, tako da je cijeli tretman vrlo bezbolan.

BRADA zna biti jako slaba i povučena, tako da postoji disbalans u izgledu lica naših pacijenata. Vršak nosa mora biti u ravnini same brade. Aplikacijom dermalnih filera u bradu, ojačavamo bradu i postižemo rezultat koji oduševljava naše ženske i muške pacijente.

CRTE lica su iznimno važne. Kod muškaraca često dobivamo upite da žele više muške i jače crte lica. Aplikacijom jačih dermalnih filera kao Juvederm Voluma i Restylane Lyft u regije kao što su jagodice i vilica, možemo dobiti rezultat jako markantnog muškarca. Kod žena je često upravo obratno te žele izgledati ženstvenije.

ČAROLIJA tretmana. Ja često kažem da su mnogi tretmani kao uklanjanje podočnjaka ili ravnanje nosa kao čarolija, jer iako dodajemo dermalne filere , nos optički izgleda manje kao i podočnjaci koje zapravo skrivamo dodavanjem filera.

ĆELAVOST je veliki problem kod muškaraca i žena. Svakodnevno koristimo krvnu plazmu i matične stanice za alopeciju, a veliki novitet je sada dermalni filer Caregen, koji se koristi kod ćelavosti.

DEKOLTE s godinama postane pun bora a koža gubi elasticitet. Specijalizirani fileri, koji se zovu Skinboosteri, apliciraju se metodom sličnom mezoterapiji i dekolte se pomlađuje a bore nestaju.

DŽEPARAC namijenjen estetskim zahvatima ne mora biti toliko velik kao kod kirurških zahvata. Cijena pola ampule filera za usne je već od 2.200 kn, a Skinbooster ampule već od 2.800 kn. Tretman nosa je 5.500 kn i ako to usporedimo s operacijama nosa koje su oko 25.000 kn, onda je jasno da su ovo financijski dostupniji tretmani.

ĐAK Kada birate svog estetskog liječnika za hijaluronske dermalne filere, provjerite da je dobar đak! Provjerite da li se educira, koliko je iskusan i ide li na edukacije i kongrese.

EDEM je jedan od najčešćih nuspojava nakon tretmana dermalnim filerima, ali ove nuspojave prolaze brzo. Drugih nuspojava osim prolaznih modrica nema.

FILERI ili punjači kako ih neki zovu u Hrvatskoj su samo neki generalni nazivi za ovaj medicinski alat koji radi baš što mu ime sugerira - puni. Lice u normalnom procesu starenjagubi volumen, a filerima možemo vrlo efektno i prirodno vratiti tu izgubljenu mladost. Hijaluronski fileri isto tako oblikuju usne, lice, nos, vilicu, jagodice, te uklanjaju podočnjake.

GUBITAK volumena u licu je normalni proces starenja lica. Lice počinje izgledati ispijeno i umorno. Pristupom cijelom licu, gdje vraćamo izgubljeni volumen postepeno i pažljivo, dobivamo odlične rezultate pomlađivanja.

HIJALURON je proizveden prirodnim putem i prirodni je sastojak naše kože uz kolagen i elastin. Hijaluron privlači vodu na sebe i hidratizira kožu. Hijaluron je stabilizirani gel, kojeg kao skulptor sa svojom glinom možemo koristiti da oblikujemo i pomladimo lice i kožu. Ono što je fantastično s hijaluronskim filerima, je da ako vam se ne sviđa rezultat, možemo otopiti taj filer sigurno i efektno u samo par minuta enzimom koji se zove hijaluronidaza.

INJEKCIJA I IGLA Pod slovom I, dvije vrlo očite riječi su mi prve pale na pamet. Injekcija i igla! Dermalni Fileri se injektiraju kroz jako tanku i sofisticiranu iglu, tako da su tretmani bezbolni u većini slučajeva, a nuspojave minimalne.

JUVEDERM je uz Restylane jedan od dva najcjenjenija filera na tržištu i jedan od dva brenda koje ja koristim. Izašao je prije 15 godina kao drugi na tržište nakon Restylanea često se šalim da je Juvederm Pepsi Cola dermalnih filera.

KOŽA je najveći organ na tijelu, naša barijera prema vanjskom svijetu. Koža kada blista i kada je zdrava daje nam prekrasan izgled. Kada izgubi sjaj i elasticitet, kada se nabora i postane puna pigmentacija i kapilara ona izgleda umorno. Kako koža gubi elasticitet, a gubitkom volumena koža se opusti i gravitacijom počne padati, koža počinje stariti što često zovem sindrom ispuhanog balona i kojem dermalnim filerima vraćamo volumen.

L - Pod slovom L, sjetio sam se tri riječi koje odlično opisuju razne aspekte vezane za tretman pomlađivanja dermalnim filerima. Labava koža koju sam upravo opisao pod slovom K, koju filerima možemo jako lijepo zategnuti. Tako radimo Lifting lica ili nekirurški facelifting posebnom metodom i bez skalpela. A za zadnji L je Lagana i iskusna ruka za najbolje i bezbolne rezultate koja je potrebna u svim estetskim zahvatima.

LJEKAR (liječnik, doktor) U Hrvatskoj, tako i u većini zemalja diljem svijeta, tretmane dermalnim filerima smiju raditi samo stručne osobe. Na žalost čak i kod nas ove zahvate često rade needucirane i nelicencirane osobe.

MARIONETNE linije ispod usne, koje nam daju izgled "tužne lutke" možemo korigirati hijaluronskim dermalnim filerima vrlo efektno i tako vratiti osmijeh na lice.

NOS Ravnanje nosa nekirurški, koristeći Restylane, jedan je od 'wow' tretmana. U samo 5 bezbolnih minuta kroz tanku iglu možemo ravnati grbice, podići i oblikovati nos s fantastičnim rezultatima. Nos čak optički izgleda manje nakon zahvata, bez potrebe za invazivnom operacijom.

NJEGA Tretmani kože lica s dermalnim filerima i Skinboosterima je doslovce njega lica, jer fileri su ljekoviti te vraćanjem kolagena i hijalurona u kožu pomažu vratiti koži zdravije i mlađe stanje.

OBRAZI su prvi koji počnu gubiti volumen u procesu starenja. Koristeći filere kao Juvederm Voluma i Restylane Lyft, prirodno i lagano možemo vratiti izgubljeni volumen. Mala količina filera u obraze i svi će vam komentirati kako dobro izgledate.

PODOČNJACI su veliki problem za sve uzraste. Aplikacijom Restylane dermalnog filera u tear trough (posudu za suze) ispod podočnjaka možemo ukloniti male udubine, tamne kolutove kod mlađih pa čak i jako velike vrećice ispod očiju kod starijih pacijenata. Mi prirodno tako sakrivamo i uklanjamo podočnjake. Tretman traje samo 5 do 10 minuta i bezbolan je. Velika ekspertiza doktora je potrebna za ovaj zahvat, a ovo je zadnjih 12 godina postala neke vrsta moje subspecijalizacije.

RESTYLANE je svakako Coca Cola dermalnih filera. Stabilizirana hijaluronska kiselina od neživotinjskog porijekla. Restylane je bio prvi filer na tržištu još prije 20 godina, a njegov izumitelj je Bengt Agerup, genijalac iz Uppsale u Švedskoj. Uz grupu Abba, po meni najvažnija stvar koja je došla iz te zemlje. Fileri Restylane i Lyft (Perlane) su fileri koje najviše koristim.

SKINBOOSTERI su hijaluronski fileri s pola koncentracije hijalurona od regularnih filera i njihova svrha je pomlađivanje same kože, te se apliciraju metodom sličnoj mezoterapiji. Skinboosteri se još zovu Restylane Vital, ali slični produkti su još Juvederm Volite i sada najnoviji i malo drugačijim produkt Profhilo. Rezultati pomlađivanja kože lica, vrata, dekoltea i ruku su čudesni!

ŠABLONSKI tretmani lica filerima koje vidimo svaki dan me zgražavaju. Mnogi koji apliciraju filere ne razmišljaju, samo prate šablone koje su naučili na nekim edukacijama i rezultati naravno nisu lijepi niti prirodni. Kod tretmana lica, doktor mora razviti osjećaj za umjetnost, mora se uživjeti kao da je skulptor lica jer svako lice je individualno.

TRAJANJE rezultata filerima varira. Nazolabijalne bore u mome iskustvu ne treba tretirati čak 2-10 godina nakon prvog tretmana! Kod usnica 6 do 12 mjeseci. Nos 1 do 2 godine. Podočnjaci 1 do 4 godine. Obrazi/vilica 9 do 36 mjeseci. Što češće radimo tretmane, sve rjeđe ih kasnije moramo raditi i rezultati postaju trajni.

USNE su centralni dio ljepote lica, a u modernome svijetu i najvažniji detalj na svakome selfiju. Tinejdžerice sanjaju kako će jednog dana imati punije usne. Prate svoje heroine društvenih mreža kao što su Charlie D'Amelio, Bella Poarch ili Kylie Jenner te žele njihove usne. Starije pacijentice prate Monicu Belucci i samo žele usne koje su nekada imale bez pušačkih bora. Usne uvijek moraju izgledati prirodno, "nenapravljeno", senzualno, mekano i skladno. Donja usna mora biti veća od gornje, rub ne smije biti pre izražen. "Heart Lips" je metoda koju primjenjujem za najljepše usne na svijetu. Juvederm Volbella i Restylane Kysse su među najboljim filerima za usne.

VELIKI trenutni hit je oblikovanje vilice dermalnim filerima kao što je Volux.

ZLATNI rez je pojam iz umjetnosti, arhitekture i matematike. Mona Lisa i Baščanska ploča su primjeri i opisuju idealne proporcije u slikarstvu, a tako i kod nas u estetici. Ne smijemo pretjerati s prenapumpanim obrazima ili usnama, jer to nije u skladu s prirodnim proporcijama lica.

ŽENA - Jedna pouka za kraj... Ženska ljepota izvana samo je nadogradnja ljepote iznutra. Dermalni fileri su tek pomoć u zaokruživanju lijepog izgleda i nikako ne donose ljepotu sami po sebi!

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Gundulićeva 40
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

Newsletter
Obavijest o obradi osobnih podataka  |  Pravila nagradnog natječaja - SkinPen