+385 (0)1 485 4441
Sve što ste htjeli znati o botoxu... (a bojali ste se pitati)
Sve što ste htjeli znati o botoxu... (a bojali ste se pitati) 24. lipnja, 2020.

Botox je moja uža specializacija i napravio sam u dugoj karijeri od preko 15 godina, zasigurno oko 40.000 zahvata botoxom. Tako da vjerujte mi kada vam kažem da je u stručnim rukama botox najbolji na svijetu za prirodno pomlađivanje kože.

Najprije treba pojednostavljeno razjasniti kako djeluje. Botox je prirodni protein koji blokira impulse u živcima koji pomiču mišiće. Na taj način 'uspavamo' pojedine mišiće, a dajemo snagu drugim mišićima da npr. istegnu bore. To je djelovanje na dinamiku mišića te se preko 50 godina koristi u raznim granama medicine, uključujući neurologiju i oftalmologiju.

U modernoj estetskoj medicini i svijetu društvenih mreža i perfekcionizma, postao je neizbježan dio svakodnevnice. Neki ga obožavaju, neki ga kritiziraju. Neki sve znaju o njemu i najbolji im je prijatelj, neki pak žele znati puno više. Pripremio sam vam po abecedi, nadam se sve odgovore, neki će vas iznenaditi, neki razveseliti, a neki pak nasmijati.

ALLERGAN je američka kompanija koja je već pred 25 godina dobila FDA approval za botox za korištenje u uklanjanju bora. Botulinum Toxinum koji Allergan producira je i dalje po mojem izboru botox broj jedan, s najprirodnijim rezultatima, ali u svijetu botoxa, sve je više dobrih brendova kao Azzalure, Xeomin i Jeuveau.

BOTOX, BABY BOTOX I BORE kao najbolja kombinacija. Tretmani za bore botoxom postaju esencijalna njega kože uz dermalne filere, krvnu plazmu, lasere i druge tretmane estetske medicine. Danas je normalno otići doktoru za bore, isto kao i zubaru ili frizeru. Bitno je napomenuti da moderni tretmani i tehnike botoxom koriste puno manje doze, tako da putem baby botoxa, mikro botoxa i nano botoxa postižemo odlične rezultate.

CARRUTHERS - Dr Jean Carruthers okuloplastični kirurg iz Kanade je osoba koja je zapravo stvorila modernu estetku medicinu otkrićem botoxa za uklanjanje bora. Kada je ranih 90-tih godina tretirala tikove oko očiju botoxom, totalnom slučajnošću je otkrila uspješno uklanjanje bore mrštilice i bora oko očiju. Čast mi je da sam Jean Carruthers upoznao dva puta, jednom pred 10 godina na Face kongresu u Londonu, a drugi puta u veljači ove godine na kongresu u Miamiu. Ona je čudesna žena i legenda estetske medicine. Nadamo se da ćemo ju ugostiti i na našem TAMC kongresu u Dubrovniku gdje radimo edukacije s najnovijim tehnikama tretmana botoxom.

ČELO je jedan od klasičnih tretmana botoxom. Bore se uklanjaju s malim dozama i jako je važna velika ekspertiza jer bitna je tehnika i doza botoxa ne bi li se postigao prirodan rezultat bez zaleđenog izgleda i "Dr Spock obrva".

ĆAĆA - Rekao sam da ću vas malo nasmijati i kako nisam mogao naći prikladnu riječ sa slovom Ć vezanu za botox, sjetio sam se svog oca, Prof dr. Boška Milojevića, doajena moderne europske estetske medicine, mog uzora i inspiracije. Bez njega ja danas vjerojatno ne bi radio tretmane botoxa i bez koga je pitanje kakva bi uopće danas bila moderna estetka medicina.

DA LI SE KOŽA OPUSTI U BUDE JOŠ GORA NEGO PRIJE NAKON ŠTO REZULTATI BOTOXA POPUSTE? Ovo je možda najčešće pitanje koje čujemo i najveća miskoncepcija. Medicinske studije i moje iskustvo pokazuju suprotno. Koža je u stvarnosti dugotrajno pomlađena botoxom, bore smanjene i obrve podignute puno godina nakon što efekt botoxa nestane.

ĐUMBIR - Tko želi izgladiti kožu koja izgleda kao komad đumbira neka koristi botox! ;-)

DŽEP će vam biti zahvalan jer botox nije toliko skup kao njegove alternative. Stari kirurški zahvati podizanja čela mogu koštati već od 15.000 kn, dok lagani baby botox tretman mrštećih bora vas može koštati već od 1.500 do 2.000 kn.

ESTETSKA MEDICINA je nekirurška grana medicine koja se bavi zdravljem, pomlađivanjem i uljepšavanjem lica i kože. Sve popularnija grana medicine, a krenula je upravo s otkrićem da botox nekirurški uklanja bore. Danas estetska medicina koristi još alata kao što su dermalni fileri, krvna plazma, laseri...

FOTOGRAFIRANJE prije i poslije zahvata botoxom te pažljiva dokumentacija samog zahvata su esencijalni načini kako napraviti najbolje rezultate botoxom i onda održati takve rezultate kod svakog zahvata bez nuspojava. Na fotografijama još bolje vidite svoje rezultate, te ako ste dovoljno hrabri, možete ih staviti i na društvene mreže.

GUMMY SMILE je sindrom kada se pacijent smije i kada mu se previše vidi zubno meso. Često to vidimo kod prekrasnih mladih žena pa čak i top manekenki. Sa samo dva uboda sa svake strane nosa, uz veliko iskustvo i stručnost, doktor može botoxom spustiti usnicu i tako uljepšati osmijeh.

HALLE BERRY je vjerujem slažete se odličan primjer Hollywoodske glumice koja zasigurno radi botox čela i oko očiju, a izgleda prirodno i odlično.

IVA MAJOLI I GORAN IVANIŠEVIĆ naši legendarni tenisači su prije 7 godina snimili za nas film o tretmanu prekomjernog znojenja botoxom kojeg možete naći na YouTubeu. Mogu se tretirati pazusi, ruke, dlanovi, dekolte, lice i mnoge druge regije. Tretman botoxom doslovce mijenja živor, a znojenje nestaje.

JENIFER ANISTON je još jedna osoba koju kao moga tatu pokušam ugurati u svaku moju kolumnu J. Šalu na stranu, legendarna Jen iz Prijatelja je još jedan primjer odličnog tretmana botoxom. Ona godinama pažljivo koristi botox i izgleda prirodno i fantastično. I kako polagano idemo prema slovu K, prikladno je spomenuti i loše primjere poput Nicole Kidman i njeno zaleđemo čelo. Ali ako ste vidjeli ovu fantastičnu glumicu u zadnjih par filmova, čelo joj je opet prirodno i lijepo... To i jest čar botoxa.

KRALJ BOTOXA je laskava titula koju su mi dojelili Britanski mediji još prije 12-13 godina kada su mi novine THE SUN i magazin TATLER dodjelili tu titulu. Tada sam radio čak 45 botox tretmana na dan, pa kako kažu, imam "puno utakmica u nogama".

LAGANA RUKA je nešto što najčešće čujem od pacijenata. Koristim tanke igle, posebnu fiziološku otopinu, posebnu tehniku i jako bitno opustim svoje pacijente već od momenta kada uđu u moju sobu. Ovo je tretman kojeg se čak i oni koji se boje igle nemoraju plašiti.

MRŠTILICE I MIGRENE se mogu efektno tretirati botoxom. Bore mrštilce nestaju, a potreba za jakim lijekovima za migrene nestaje.

NEFERTITI NECK LIFT je tretriranje vilice botoxom, nebi li se uklonio onaj spušteni pseći izgled i koža oko brade zategnula. Pod N još jedan jako važan tretna, a to je podizanje vrška NOSA i ujedno podizanje usnice.

NJEGA kože botoxom postaje sve popularnija u svijetu i trenutno je najpopulareniji estetski tretman u svijetu ispred liposukcija i povećanja grudi.

OPORAVAK / OBRVE / OTROV - Botox NIJE otrov nego prirodni protein konji nije na niti jedan način štetan. Između ostalog efektivno podiže kutove OBRVA i što je najvažnije OPORAVKA naprosto nema, jer nuspojave su iznimno rijetke.

PRIRODNO POMLAĐIVANJE kože i lica i PREVENCIJA bora su dvije velike karakteristike botox tretmana. U stručnim rukama, rezultati su uvijek prirodni i veliko osvježenje za umorno lice. Dodatno, krivo je razmišljanje da mlađi pacijenti nebi smjeli ići na botox tretmane, jer je prevencija je esencijalna. Znate onu: bolje spriječiti nego liječiti.

REZULTATI botoxa su vidljivi tek nakon 3-4 dana i traju između 3-9 mjeseci, ali sa svakim tretmanom traju sve duže.

SUŽAVANJE i oblikovanje lica je jako efektivan tretman injektiranjem botoxa u žvakaće mišiće. Bore SMIJALICE oko očiju se isto tako efektivno tretiraju botoxom.

ŠKRGUTANJE zubi ili bruksizam se efektivno tretita botoxom.

TABU TEMA - Botox je do nedavno bio tabu tema i često su pacijenti tretmane krili od svojih prijatelja. No kako postaje stvar svakodnevnice većina to više ne krije. Moderni milenijalsi pa i mlađa generacija Z odrasla na društvenim mrežama prepoznaju da su ovo lagani, brzi i efektni tretmani koji su bolji od bilo kojeg fotošopa.

USNE se mogu uljepšati botoxom tako da se kutovi usana mogu podignuti, pušačke bore ukloniti, a usna podignuti ako ubrizgamo botox ispod nosa.

VRAT se može pomladiti i zategnuti te bore na vratu ukloniti botoxom.

ZALEĐENI izgled je stvar prošlosti jer moderne tehnike i manje doze botoxa sada mogu izbjeći ovu nuspojavu.

ŽENE su još uvijek 80% naših pacijenata za botox. Ipak sve je više muškaraca koji rade ove zahvate, najčešće za bore mrštilice - to je onaj "broj 11" između obrva koji nam daje umoran izgled.

Kontakt

Poliklinika Milojević, Zagreb
Gundulićeva 40
10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 (0)1 485 4441
E-mail:

Dogovorite termin

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima, jest da zakažete termin i dođete na razgovor. S našim stručnim osobljem možete razgledati Polikliniku, doznati sve što vas zanima o zahvatima i aparatima. Liječnik će u razgovoru saslušati vaše potrebe i očekivanja, te sukladno tome savjetovati vas o odgovarajućim tretmanima iz naše široke ponude. Osim toga, možete isplanirati tretmane, dogovoriti se za cijenu usluge ili paketa usluga te saznati načine plaćanja. Neki naši tretmani traju tako kratko da ih je moguće obaviti i tijekom konzultacija. Jamčimo vam najviši standard usluge, najkvalitetnije preparate i aparate koji daju najbolje rezultate.

Newsletter
Obavijest o obradi osobnih podataka