home  
 
Poliklinika Milojević T +385 (0)1 485 4441
E
A Gundulićeva 40,
10000 Zagreb, Hrvatska
Poliklinika Milojevic - Facebook
Poliklinika Milojević - Twitter
Poliklinika Milojević - YouTube
Poliklinika Milojević - LinkedIn
Poliklinika Milojević - Instagram
 
Pronađite tretman za sebe!
Dogovorite termin Dojmovi pacijenata Posjetite nas u Londonu! Loyalty program
 
Botox

Botox je u posljednja dva desetljeća donio najveći napredak u suvremenoj estetskoj i općoj medicini, a ujedno je najdjelotvorniji i najpopularniji estetski tretman u svijetu. Uklanja sitne i duboke bore, poboljšava konture lica i očiju, a njegov je učinak vidljiv u roku od nekoliko dana, bez straha od kirurškog noža. Botox učinkovito uklanja bore na čelu, bore nastale mrštenjem te sitne bore oko očiju. Dodatno može ukloniti bore na nosu te podignuti obrve, kutove usana i zategnuti vrat. Čudesne aplikacije botoxa uključuju i spuštanje usne kod pacijenata kojima se previše vidi zubno meso te sužavanje lica kod onih koji imaju previše izraženu muskulaturu za žvakanje.

Botox nije otrov nego prirodni protein bez dugotrajnih nuspojava. U našim su stručnim rukama rezultati uvijek vrlo prirodni, a baby botox aplikacijom postižemo odlične rezultate, bez velikog utjecaja na mimiku lica.

Kako djeluje?
Prije aplikacije botoxa kod svakog pacijenta ispitamo rad pojedinih mišića koji sudjeluju u mimici lica. Nakon precizne identifikacije mišića koji snažnim djelovanjem stvaraju neželjene bore, tankom se iglom aplicira botox. Mišići se s vremenom opuštaju budući da botox blokira put živčanim impulsima prema mišiću. Koža koja prekriva te mišiće zateže se i izglađuje jer je preostali aktivni mišić napet i na taj se način eliminiraju bore.

Je li tretman bolan?
Tretman traje svega 5-10 minuta i praktički je bezbolan. Moguća je primjena kreme za ublažavanje boli prije tretmana, no igle su toliko tanke da za to gotovo nema potrebe. Mnogi pacijenti osjećaj ubrizgavanja botoxa usporedili su s tretmanima akupunkture ili čupanjem obrva, čak su mnogi nazvali cijelo iskustvo vrlo opuštajućim!

prije poslije
Botox kapci
Botox oči

Koliko traje učinak botoxa?
Rezultati botoxa postaju vidljivi nakon 2-7 dana, a učinak bi trebao trajati oko 3-6 mjeseci. Ako pacijent redovito ponavlja tretmane, mišići se s vremenom smanjuju te se na taj način produžuje i poboljšava estetski učinak tretmana. Posljednja istraživanja pokazala su da se kod pacijenata koji se godinama tretiraju botoxom bore u potpunosti mogu izbrisati.

Je li siguran?
Botox je pročišćeni protein izveden iz bakterije clostridium botulinum. Mnogo je pogrešnih uvjerenja o botoxu, a nerijetko ga se naziva i otrovom što je apsolutna dezinformacija. Botox je zapravo organska, prirodna tvar, u potpunosti bezopasna. Primjenjuje se od početka 70-ih u raznim granama medicine, uključujući neurologiju i oftalmologiju, a u estetskoj medicini koristi se više od 20 godina.

Tijekom više od 30 godina primjene botoxa u medicini, nije zapažena ni jedna ozbiljna alergijska reakcija i zbog takve dugovječnosti primjene možemo sa sigurnošću zaključiti da ne izaziva nikakve dugotrajne nuspojave. Vrlo je bitno imati na umu da tretman botoxom nije permanentan i da je vrlo siguran. Botox se metabolizira lokalno na mjestu injektiranja i ne širi se ostalim dijelovima tijela. U slučaju da pacijent odluči prekinuti tretmane, vanjština će se vratiti u početno stanje.

Izgleda li prirodno?
Vrlo smo zadovoljni povratnim informacijama naših pacijenata koji su oduševljeni novim i mlađim izgledom. Većina pacijenata priznaje da njihova okolina (uključujući roditelje) ne pripisuje nov izgled nekom tretmanu, nego im govore da izgledaju svježe, zdravo, odmorno. Ponosni smo na vrlo umjeren i personaliziran pristup, pružajući tako našim pacijentima željeni prirodan i mlađi izgled u savršeno primjerenim okvirima estetike.

prije poslije
Botox obrve, 2017, sl. 1
Botox obrve, 2017, sl. 2
Botox čelo, 2017, sl. 1

Nuspojave
Nuspojave su doista rijetkost u tretmanima botoxom. Čak ako do njih i dođe, važno je znati da apsolutno ne postoje dugoročni efekti nuspojava. Približno jedan sat nakon aplikacije botoxa, na mjestima injektiranja pacijent može imati jedva primjetna sitna crvena ispupčenja koja će nestati u roku od jednog sata (prije nego pojedete ručak). Glavobolja, zatezanje, modrice i osjećaj težine vrlo su rijetke nuspojave, a u slučaju da do njih dođe nestaju za nekoliko dana.

Oporavak

  • Ne konzumirajte veće količine alkohola 24 sata nakon zahvata.
  • Ne vježbajte 24 sata nakon zahvata.
  • Ne masirajte lice i izbjegavajte kozmetičko čišćenje lice ili pretjerano pritiskanje tretiranih područja tjedan dana nakon zahvata. Izbjegavati i podvodno ronjenje, kao i nošenje zaštitnih kaciga za motor.
  • Ne ići spavati 4 sata nakon tretmana, pokušati zaspati na leđima, noć nakon zahvata.
  • Pokušajte vježbati tretirane mišiće do 4 sata nakon zahvata, dakle nastavite se smijati, mrštiti itd.
  • Ako uočite podljeve, aplicirajte kremu protiv podljeva. Puderi na mineralnoj bazi mogu se aplicirati odmah nakon tretmana.
  • Ako ste skloni podljevima, koristiti tablete ili kremu protiv podljeva dan prije tretmana i 5 dana nakon zahvata.
  • Pokušajte izbjegavati solarije i saune 3-4 dana nakon tretmana.
  • Ne upotrebljavati dezodoranse 24 sata ako ste bili na tretmanu protiv znojenja.
  • U slučaju da vam neke od uputa nisu jasne ili ako sumnjate u uspješnost rezultata, nazovite nas za besplatan pregled 2 tjedna nakon zahvata.

Botox tretmani za uklanjanje bora u Poliklinici Milojević

Dr. Nikola Milojević: Što je to botox i kako djeluje?

 

Novosti
Gloria.hr: "Plasmage tretmanom podignite kapke bez operacijskog zahvata"

Estetica.hr: "Tretman od 15 minuta rješava spuštene očne kapke i nepravilnosti na koži"

Dokumentarac u spomen prof. dr. Bošku Milojeviću povodom obilježavanja 50. godina estetske medicine

VELIKA PROSLAVA POVODOM 50 GODINA ESTETSKE MEDICINE - Poliklinika Milojević proslavila 50 godina tradicije

Blog
Dr. Nikola Milojević: "No trace face"- tajna dobrog izgleda Heidi Klum s 44 godine

Prof. dr. Boško Milojević – Velikan, vizionar i začetnik moderne estetske medicine

Poznati kod nas
Sanja Doležal skinula kilograme zahvaljujući revolucionarnom tretmanu CryoVac u Poliklinici Milojević

Ksenija Pajić na laseru Genesisu

Iz stranih medija
Dr. Nikola Milojević u časopisima "LadiesIn" i "Ljepota&Zdravlje"

Dr. Milojević u intervjuu za emisiju: "Konačno petak"